DENETİMLER SÜRÜYOR
Konya merkez ve ilçelerde huzur ve güvenin devam etmesi amacıyla emniyet güçleri tarafından gerekli denetimler aralıksız sürüyor. Bu denetimlerde kurallara uymayanlara cezai işlem uygulanıyor. Doğanhisar ilçesinde de huzur ve güven ortamının devam etmesi amacıyla 3 ayda gerçekleştirilen denetimlere ait veriler açıklandı. 16 Şubat-16 Mayıs tarihleri arasında güvenlik birimleri tarafından yapılan denetimler sonucunda idari yaptırımlar uygulandı.

HAYVANINI KİMLİKLENDİRMEDİ CEZA KESİLDİ
Bu çalışmalar kapsamında Doğanhisar'da uzun zamandır kamuoyunda konuşulan ve ev hayvanlarının kimliklendirilmesine yönelik uyarılara uymayanlara da ceza kesildi. Yapılan denetimlerde 1 köpek sahibine dijital kimliklendirme yaptırmamak ve alınması gereken önlemleri almadığından dolayı toplamda 19.110 TL cezai işlem uygulandı.
3 AYDA UYGULANAN CEZALAR
Ayrıca emniyet güvenlik güçleri tarafından ilçede ruhsatsız tüfek bulundurmak/taşımaktan 1 kişiye, Ehliyetsiz araç kullanmaktan (motosiklet dahil) 5 kişiye, Tescilsiz motosiklet kullanmaktan 3 kişiye, Koruma başlıksız (kasksız) motosiklet kullanmaktan 18 kişiye, Muayenesiz araç kullanmaktan 23 kişiye, Ehliyet kemeri takmamaktan 22 kişiye, Alkollü araç kullanmaktan 4 kişiye, Dur ihtarına uymamaktan 1 kişiye, Kapalı alanda tütün ürünü tüketilmesine izin vermekten 3 işletmeye, Kapalı alanda tütün ürünü kullanmaktan 7 kişiye, idari işlem uygulandı. Tescilsiz 3 adet motosiklet, yediemin otoparkına çekildi. İlçe ve vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla yürütülen denetimlerin kararlılıkla sürdürüleceği de kaydedildi.








