Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, World's Largest University Rankings tarafından yayımlanan raporda Avrupa'nın en iyi üniversiteleri arasında gösterilerek önemli bir başarıya daha imza attı.
26. SIRADA YER ALDI
Üniversitelerin öğrenciler, eğitimciler ve kurumlarla bağlantı kurma biçiminin değerlendirildiği “World's Largest University Rankings 2026” raporu yayımlandı. KTO Karatay Üniversitesi, rapora göre Türkiye’de75., vakıf üniversiteleri arasında 26. sırada yer aldı. Avrupa'da 159. sıraya yerleşen KTO Karatay Üniversitesi, Asya'da 1.263., dünyada 3.048. sıraya yerleşerek başarılarına bir yenisini daha ekledi.

HEDEFLERİMİZ DOĞRULTUSUNDA ÇALIŞIYORUZ
KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, elde edilen başarıya ilişkin yaptığı değerlendirmede, üniversitenin uluslararası alandaki yükselişinin kararlılıkla sürdüğünü belirterek; “World's Largest University Rankings 2026” sonuçları, üniversitemizin akademik üretkenlik, uluslararası görünürlük ve toplumsal katkı alanlarında ortaya koyduğu istikrarlı gelişimi desteklemektedir. Avrupa’nın en iyi üniversiteleri arasında yer almak, kalite odaklı eğitim anlayışımızın ve bilimsel çalışmalarımızın göstergesidir. Üniversitemiz, öğrenci odaklı yaklaşımı ve güçlü iş birlikleriyle de öne çıkmaktadır. Araştırma, inovasyon ve nitelikli eğitim hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Bu önemli başarıda emeği geçen tüm akademisyenlerimizi, idari personellerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ederim” dedi.








