KTO Karatay’ın Bilimsel Gücü, Nature Index 2025’te Tescillendi

EĞİTİM Yayınlanma : 09 Aralık 2025 01:00 Düzenleme : 09 Aralık 2025 01:03
KTO Karatay’ın Bilimsel Gücü, Nature Index 2025’te Tescillendi
Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi,dünya genelinde bilimsel yayın performansını esas alan ve saygın sıralamalardan biri olan Nature Index 2025 listesinde,Türkiye'den sıralamaya giren üniversiteler arasında yer alarak büyük başarıya imza attı.

SIRALAMAYA GİRDİ

Doğa bilimleri, sağlık bilimleri ve temel bilimler alanlarında yayımlanan yüksek etki faktörlü makalelere dayalı olarak üniversitelerin ve araştırma kurumlarının bilimsel üretkenliğini değerlendiren uluslararası bir sıralama ölçütü olan Nature Index’in 2025 yılı raporunda KTO Karatay Üniversitesi yer aldı. KTO Karatay Üniversitesi, Nature Index sonuçlarına göre Türkiye'deki vakıf üniversiteleri arasında “Fizik Bilimleri” kategorisinde 17., “Doğa Bilimleri” kategorisinde 25., vakıf üniversiteleri arasında ise 29. sıraya yerleşerek adından bir kez daha söz ettirdi.

ARAŞTIRMA ODAKLI EĞİTİM

KTO Karatay Üniversitesi’nin Nature Index 2025 sıralamasında yer almasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç; “Nature Index 2025 sıralamasında yer almak, bilimsel üretkenliğe verdiğimiz önemin somut bir göstergesidir. Elde edilen sonuçlar, üniversitemizin araştırma ekosisteminin her geçen yıl daha da güçlendiğini ortaya koyuyor. Bu başarı, akademisyenlerimizin bilimsel çalışmalara gösterdiği özverinin ve disiplinli üretim anlayışının bir yansımasıdır. Uluslararası arenada kabul gören yüksek etkili yayınlarla üniversitemizin adını duyurmak, ülkemizin bilimsel gelişimi açısından büyük önem taşımaktadır. KTO Karatay Üniversitesi olarak, bilimsel araştırma kapasitemizi sürekli artırarak uluslararası başarılara imza atmaya ve öğrencilerimize araştırma odaklı bir eğitim anlayışı sunmaya devam edeceğiz. Uluslararası alanda ortaya koydukları bilimsel katkılardan dolayı akademisyenlerimize teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.