Küçük Ressamlar Hatay'da Su Verimliliğini Tuvallerine Taşıdı

GÜNDEM Yayınlanma : 28 Mart 2026 13:20 Düzenleme : 28 Mart 2026 13:20
Küçük Ressamlar Hatay'da Su Verimliliğini Tuvallerine Taşıdı
Hatay'da ortaokul öğrencileri, Dünya Su Günü kapsamında düzenlenen resim yarışmasında su verimliliği ve sürdürülebilir gelecek temalarını işledi. HATSU, altyapı yatırımları ve güneş enerjisi projeleriyle su yönetimine dikkat çekti.
Küçük Ressamlar Hatay'da Su Verimliliğini Tuvallerine Taşıdı

Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin 22 Mart Dünya Su Günü vesilesiyle düzenlediği "Su Verimliliği ve Sürdürülebilir Gelecek" temalı resim yarışması, ortaokul öğrencilerinin suyun önemine dair duyarlılığını gözler önüne serdi.

ÖĞRENCİLERDEN SU BİLİNCİ MESAJLARI

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU) ile Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilen yarışmada, öğrencilerin su tasarrufu, kuraklık ve suyun yaşamsal önemi gibi konuları resimleriyle anlatması hedeflendi.

HATSU'DAN SU ALTYAPISI VE ENERJİ YATIRIMLARI

Ödül töreninde konuşan HATSU Genel Müdürü Fatih Cihangir, suyun sınırsız bir kaynak olmadığını vurgulayarak tasarrufun kritik önemine değindi. Cihangir, Hatay genelindeki yaklaşık 6 bin kilometrelik su şebekesinde son 1,5 yılda 2 bin kilometrelik altyapı yenileme çalışması yapıldığını ve kayıp-kaçak oranının yüzde 60'tan yüzde 49'a düşürüldüğünü belirtti. Hedeflerinin bu oranı yüzde 20'ye indirmek olduğunu ekledi. Ayrıca, enerji maliyetlerini düşürmek amacıyla başlatılacak güneş enerjisi santrali projesiyle enerji giderlerinin yüzde 90'ının karşılanmasının amaçlandığını ifade etti. Yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllerini alırken, program sinevizyon gösterimi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.