Kulp'ta kışın sert yüzü: Yoğun sis ve kar yağışı hayatı zorlaştırdı

ÇEVRE Yayınlanma : 11 Ocak 2026 15:35 Düzenleme : 11 Ocak 2026 15:35
Kulp'ta kışın sert yüzü: Yoğun sis ve kar yağışı hayatı zorlaştırdı
Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde yoğun sis ve kar yağışı etkili olurken, belediyeler karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşlar yağışları bereketli bulduklarını ifade ediyor.
Kulp'ta kışın sert yüzü: Yoğun sis ve kar yağışı hayatı zorlaştırdı

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde kış mevsimi tüm sertliğiyle kendini gösterdi. Sabah saatlerinde yoğun sisle başlayan gün, öğleye doğru karla karışık yağışa dönüştü. Hava sıcaklıkları hissedilir şekilde düşerken, ilçe genelinde soğuk hava dalgası etkisini sürdürüyor.

BELEDİYELER KARLA MÜCADELE EDİYOR

Kulp Belediyesi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler, kırsal mezra yollarında kar temizleme ve genişletme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bazı bölgelerde kar kalınlığının araç boyunu aştığı gözlemlenirken, iş makineleriyle açılan yollarda ulaşım kontrollü şekilde sağlanıyor. Çatılarda biriken kar kütlelerinin düşme tehlikesine karşı vatandaşlara uyarılar yapıldı, özellikle bina girişleri ve dar sokaklarda dikkatli olunması istendi.

VATANDAŞLAR YAĞIŞLARI BEREKETLİ BULUYOR

İlçe sakinlerinden Mahmut Sevinç, 'Son yılların en yağışlı kışını yaşıyoruz. Baharın da güzel geçeceğini umut ediyoruz. Su kaynaklarımız kurumuştu, bu yağışlarla eskisi gibi yeniden canlanacağını düşünüyoruz' ifadelerini kullanarak yağışların bereketli geçtiğini belirtti. Sabah saatlerinde görüş mesafesini düşüren sis sürücüleri zorlarken, ilçe merkezinde çatı saçaklarında oluşan uzun buz sarkıtları da dikkat çekti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.