Kuruyan göl yeniden canlandı! Gavur Gölü’nün son hali büyüledi

YEREL Yayınlanma : 14 Haziran 2026 01:01 Düzenleme : 14 Haziran 2026 01:24
Kuruyan göl yeniden canlandı! Gavur Gölü’nün son hali büyüledi
Konya'nın Seydişehir İlçesi sınırlarında bulunan ve bir dönem tamamen kuruyarak bölgedeki otların yanması ile gündeme gelen Gavur Gölü yeniden hayat buldu.

GÖRENLERİ BÜYÜLEDİ

Bu dönem alınan yağışlar ile yeniden eski günlerine kavuşan Gavur Gölü, görenleri büyüledi. Doğa tutkunu Ali Erkan tarafından Gavur Gölü’nün son durumu havadan drone ile görüntülendi.

Yemyeşil otların arasındaki masmavi suyun görüntüsü izleyenleri hayretler içinde bıraktı. Bir dönem sadece kuru otlarla kaplı olan Gavur Gölü’nün son halini görenleri hayran bıraktı.

Bir yandan nilüferler diğer yandan otlar bölgede muazzam bir manzara oluşturdu. Gökyüzünün suya yansıması da ayrı bir güzellik kattı.

OSMANLI DÖNEMİNDEN KALAN İSİM

Osmanlı döneminde, bölgedeki Müslüman halk ile Müslüman olmayan (gayrimüslim) yerli halkın arazilerini ve yerleşim yerlerini ayırmak amacıyla bölgeye ‘Gavur Gölü’ ismi verilirken, Konya'nın Seydişehir ilçesindeki yerel halk arasında "Gavur Gölü" olarak bilinen bölge, aslında resmî adıyla Suğla Gölü havzasında veya Gevrekli yakınlarındaki sular altında kalan bataklık ve sazlık alanlarda yer alıyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.