Kuşadası’nda Kabotaj Bayramı’nın 100. yılı coşkuyla kutlandı

EĞİTİM Yayınlanma : 02 Temmuz 2026 10:53 Düzenleme : 02 Temmuz 2026 10:53
Kuşadası’nda Kabotaj Bayramı’nın 100. yılı coşkuyla kutlandı
Kuşadası’nda 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 100. yılı, etkinlikler ve coşku içinde kutlandı. Denizciliğin önemi bir kez daha vurgulandı.
Kuşadası’nda Kabotaj Bayramı’nın 100. yılı coşkuyla kutlandı

Kuşadası’nda 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 100. yılı, gün boyu süren etkinlikler ve coşku ile kutlandı.

Kuşadası’nda Kabotaj Bayramı’nın 100. yılı coşkuyla kutlandı 1

DENİZCİLİK GELENEĞİNE VURGU

Kutlamalar, sabah saatlerinde Atatürk Anıtı’na yapılan çelenk sunumuyla başladı. Kuşadası Kaymakamı İbrahim Keklik ve beraberindeki protokol üyeleri, Ege Port Limanı’ndan römorkörle Kuşadası Körfezi’ne açılarak, denize şehitler anısına karanfillerden oluşan sembolik bir çelenk bıraktı. Bu anlamlı an, katılımcılara denizciliğin ulusal önemini bir kez daha hatırlattı.

Kuşadası’nda Kabotaj Bayramı’nın 100. yılı coşkuyla kutlandı 2

RENKLİ ETKİNLİKLER DOLU DOLU GEÇTİ

Öğleden sonraki programda ise Güvercinada Kalesi’nde düzenlenen su sporları gösterileri, yüzme yarışları ve karton tekne yarışları gibi etkinlikler, katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Yarışlarda dereceye girenlere ödülleri, Kuşadası Belediye Meclis Üyesi Mehmet Sarıdedeoğlu ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi. Kuşadası Liman Başkanı Vekili Önder Eyigün, denizciliğin ülke için önemine vurgu yaparak, “Kuşadası, denizi ile tüm dünyaya ün salmış önemli bir turizm merkezi. Bu kutlamayı gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.