Kuşadası plajlarında 'işgal yok' denetimi: Yaya geçişi engellenen işletmelere uyarı

ÇEVRE Yayınlanma : 18 Mayıs 2026 03:08 Düzenleme : 18 Mayıs 2026 03:08
Kuşadası plajlarında 'işgal yok' denetimi: Yaya geçişi engellenen işletmelere uyarı
Kuşadası'nda yaz sezonuyla birlikte plajlarda 'sıfır işgaliye' denetimleri sıklaştı. Yaya geçişini engelleyen işletmelere uyarılar yapıldı, denetimlerin süreceği bildirildi.
Kuşadası plajlarında 'işgal yok' denetimi: Yaya geçişi engellenen işletmelere uyarı

Turizmde önemli bir merkez olan Kuşadası'nda yaz sezonunun açılmasıyla birlikte belediye zabıta ekipleri, plajlarda 'sıfır işgaliye' denetimlerini yoğunlaştırdı. Bu kapsamda Kadınlar Denizi Plajı'nda yapılan kontrollerde, yaya geçişlerini engelleyen işletmelere yönelik ilk adım olarak uyarılar yapıldı.

Kuşadası plajlarında \

YAZ SEZONU BAŞLADI, DENETİMLER SIKLAŞTI

Kuşadası Belediyesi, 2019 yılında Belediye Başkanı Ömer Günel'in başlattığı ve 'sıfır işgaliye' prensibiyle ilerleyen uygulamayı aralıksız sürdürüyor. Yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği ilçede, özellikle yaz aylarında artan yoğunluk göz önünde bulundurularak denetimler sıklaştırıldı. Daha önce turistik çarşıda yapılan kontrollerin ardından, bu kez Kadınlar Denizi Plajı'nda detaylı bir çalışma gerçekleştirildi.

Kuşadası plajlarında \

SAHİL BANDINDA YAYALARA YOL AÇILIYOR

Yapılan denetimlerde, sahil bandında belirlenen sınırların dışına çıkarak hem yayaların hem de acil durum araçlarının geçişini engelleyen işletmeler tespit edildi. Bu işletmelere yönelik uyarılar yapıldığı ve kurallara uyulması gerektiği belirtildi. Kuşadası Belediyesi yetkilileri, yaz sezonu boyunca motorize zabıta ekiplerinin Kadınlar Denizi Plajı'nda düzenli olarak devriye gezeceğini ve işgaliye denetimlerinin kesintisiz devam edeceğini vurguladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.