Kütahya'da orman yangını: Alevlerle mücadelede 7 helikopter, 4 uçak ve 22 arazöz seferber!

ASAYİŞ Yayınlanma : 18 Temmuz 2026 15:17 Düzenleme : 18 Temmuz 2026 15:17
Kütahya'da orman yangını: Alevlerle mücadelede 7 helikopter, 4 uçak ve 22 arazöz seferber!
Kütahya Tavşanlı'da çıkan orman yangınına 7 helikopter, 4 uçak ve 22 arazözle müdahale ediliyor. Engebeli arazi ve rüzgar söndürme çalışmalarını zorlaştırsa da ekipler alevleri kontrol altına almak için yoğun çaba sarf ediyor.

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesi Yaylacık mevkiinde başlayan orman yangını, kontrol altına alınabilmesi için havadan ve karadan yoğun bir mücadeleyle sürdürülüyor. Henüz nedeni bilinmeyen yangının yayılmasını engellemek amacıyla bölgeye çok sayıda ekip ve araç sevk edilmiş durumda.

Kütahya\

ALEVLER YAYILIRKEN MÜDAHALE BAŞLADI

Elmalı köyü civarındaki ormanlık alanda başlayan ve hızla genişleyen yangın, vatandaşların ihbarı üzerine Orman Bölge Müdürlüğü'nün koordinasyonunda ekiplerin derhal olay yerine ulaşmasını sağladı. Yangınla mücadelede şu ana kadar 7 helikopter ve 4 yangın söndürme uçağı havadan destek sağlarken, karada ise 22 arazöz, çeşitli iş makineleri ve deneyimli orman işçileri alevlere karşı mücadele veriyor.

ZORLU ARAZİ VE RÜZGAR MÜCADELEYİ GÜÇLEŞTİRİYOR

Bölgenin engebeli coğrafyası ve zaman zaman etkili olan rüzgarın söndürme çalışmalarını zorlaştırdığı belirtiliyor. Buna rağmen, hava ve kara unsurları arasındaki koordinasyon sayesinde ekipler, alevlerin daha fazla alana yayılmasını önlemek için kritik noktalarda yoğun çaba gösteriyor. Helikopterler ve uçaklar belirlenen bölgelere kesintisiz su bırakırken, kara ekipleri de yangının ilerleyişini durdurmak için stratejik müdahalelerde bulunuyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.