Konya Büyükşehir Belediyesi Sosyal İnovasyon Ajansı’nın (SİA) paydaşı olduğu 2. Uluslararası Kütüphane ve Teknoloji Festivali, 4-6 Nisan 2025 tarihleri arasında İstanbul Rami Kütüphanesi’nde gerçekleştirilecek. Kütüphaneleri dijital çağın dinamiklerine uyumlu hâle getirmek ve teknolojik gelişmelerle entegre ederek daha işlevsel ve erişilebilir bilgi merkezleri oluşturmak amacıyla düzenlenen festival, bu yıl da geniş bir katılımcı kitlesini ağırlayacak.
SİA PAYDAŞLIĞINDA KÜTÜPHANELERDE DÖNÜŞÜM: “ÜRETEN KÜTÜPHANELER”
Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından SİA’nın iş birliğiyle düzenlenecek festival, geleneksel kütüphane algısını dönüştürerek, kütüphaneleri sadece bilgiye erişim noktaları olmaktan çıkarıp, üretim ve inovasyon merkezleri hâline getirmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda, festivalin ana teması olan “Üreten Kütüphaneler”, bilgiye erişimin ötesinde üretime teşvik eden bir anlayışı öne çıkarıyor.
Festival, 61. Kütüphane Haftası kapsamında düzenlenecek ve kütüphanelerin bireylere okuma kültürü kazandırmanın yanı sıra, teknoloji, yapay zekâ, yazılım, tasarım, robotik ve girişimcilik gibi alanlarda üretime yönlendiren merkezler hâline gelmesini hedefleyen etkinliklere ev sahipliği yapacak. Bunun yanı sıra sanatsal üretim, inovasyon, yeni nesil eğitim yöntemleri ve dijital dönüşüm konularında da geniş kapsamlı etkinlikler düzenlenecek.
Festivalde; kütüphane sektörü temsilcilerinin yanı sıra farklı disiplinlerden uzmanların bilgi ve deneyimlerini paylaşacağı paneller, atölyeler, seminerler, söyleşiler ve forumlar yer alacak. Bu etkinlikler aracılığıyla inovatif hizmetlerin kütüphane ekosistemine entegre edilmesi ve dijital çağın gerekliliklerine uygun çözümler sunulması planlanıyor.
4-6 Nisan 2025 tarihlerinde İstanbul Rami Kütüphanesi’nde gerçekleşecek festivalde yer almak isteyen katılımcılar, www.kutuphaneveteknoloji.com adresi üzerinden başvuru yapabilirler.







