Kuzey Ege'de iklim elçileri kıyasıya yarıştı

EĞİTİM Yayınlanma : 30 Nisan 2026 11:56 Düzenleme : 30 Nisan 2026 11:56
Kuzey Ege'de iklim elçileri kıyasıya yarıştı
Kuzey Ege'de düzenlenen İklim Münazarası Bölge Finali'nde Burhaniye Celal Toraman Anadolu Lisesi, il finaline yükselerek büyük bir başarı elde etti.
Kuzey Ege'de iklim elçileri kıyasıya yarıştı

Kuzey Ege'nin gençleri, "Yeşil Vatan Benim Okulum Geleceğe Çare" projesi kapsamında düzenlenen İklim Münazarası Bölge Finali'nde bir araya geldi.

Kuzey Ege\

BAŞARIYLA TAMAMLANAN YARIŞMA

Edremit’te gerçekleştirilen etkinlikte, Ayvalık, Gömeç, Burhaniye ve Edremit'ten gelen öğrenciler, çevre bilincini artırmak ve iklim değişikliğiyle mücadele konusundaki fikirlerini savunmak üzere kıyasıya yarıştı. Yarışmanın sonunda Burhaniye Celal Toraman Anadolu Lisesi, başarılı performansıyla il finaline yükselme hakkı kazandı.

Kuzey Ege\

AKADEMİK DİLDE GÖRÜŞLERİN SAVUNULDUĞU MÜNAZARA

Program, Edremit Remzi Molvalıoğlu Toplantı Salonu'nda yapıldı ve Edremit İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Mehmet Barış Çevik’in başkanlığında yürütüldü. Öğrenciler, geleceğin çevresel sorunlarına dair çözüm önerilerini akademik bir dille savunarak jürinin dikkatini çekmeyi başardı. Seçici kurulda, bölgenin deneyimli eğitimcileri yer aldı ve öğrencilerin ikna kabiliyeti, konuya hakimiyeti gibi kriterler titizlikle değerlendirildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.