Kar yağışıyla birlikte yolun kayganlaşması sonucu kısa aralıklarla iki ayrı maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Yaşanan kazaların ardından güvenlik gerekçesiyle yol geçici olarak trafiğe kapatıldı.
Özellikle Ertuğrul mevkiinden itibaren araç yoğunluğu hızla arttı. Trafiğin durmasıyla birlikte yolda uzun araç kuyrukları oluştu, sürücüler soğuk hava ve kar yağışı altında beklemek zorunda kaldı. Kar lastiği bulunmayan ve ağır tonajlı araçların ilerlemekte zorlanması, trafik akışının tamamen kilitlenmesine neden oldu.

İhbar üzerine bölgeye emniyet, jandarma ve karayolları ekipleri sevk edildi. Ekipler, kazaya karışan araçların yoldan kaldırılması ve yolun yeniden ulaşıma açılması için yoğun çalışma başlattı.
Yetkililer, sürücüleri zorunlu olmadıkça yola çıkmamaları, yola çıkacak olanların ise mutlaka kış lastiği ve zincir bulundurmaları konusunda uyardı.

Hava koşullarının gece saatlerinde daha da ağırlaşmasının beklendiği belirtilirken, bölgede trafik güvenliğinin sağlanması için kontrollü geçiş uygulamasına geçilebileceği ifade edildi.
Yolda mahsur kalan sürücülerin durumu yakından takip edilirken, gelişmelere göre yolun yeniden trafiğe açılmasına ilişkin bilgilendirmenin yapılacağı bildirildi.







