Ladik’te dualar rahmet için yükseldi

YAŞAM Yayınlanma : 15 Mayıs 2025 00:51
Ladik’te dualar rahmet için yükseldi
Ladik’te, uzun süredir beklenen rahmetin gelmesi için düzenlenen yağmur duası etkinliği, geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Pazar günü, öğle namazının ardından Çandır Mevkii'nde yapılan etkinlikte, yüzlerce kişi toprakların bereketi, ekinlerin yeşermes

Etkinliğe Sarayönü Kaymakamı Abdullah Huzeyfe Çakmak, Sarayönü Belediye Başkanı Necati Koç, ilçedeki kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, Ladik ve Sarayönü’nden çok sayıda vatandaş katıldı. Yoğun katılımla gerçekleşen program, mahalle halkının birlik ve beraberlik içinde rahmet için dua ettiği anlamlı bir buluşmaya sahne oldu.

Yağmur duasını, Sarayönü’nün sevilen din görevlilerinden Çarşı Camii İmam Hatibi Sami Bozburun gerçekleştirdi. İmam Bozburun’un yürekten yaptığı dualar sırasında, kalabalık büyük bir huşu içinde ellerini semaya kaldırdı. Kurak geçen günlerin ardından, Allah’tan af ve rahmet dilendi.

Duaların ardından katılımcılara, Ladik Mahalle Muhtarlığı tarafından yemek ikramında bulunuldu. İkram edilen yemekler, mahalle halkının kendi olanaklarıyla hazırladığı imece usulü bir sofra ile sunuldu. Misafirler hem dua hem de sofra etrafında buluşarak manevi bir atmosferi paylaştı.

ladik-yagmur-duasi-haberi-6.jpg

Etkinlik kapsamında ayrıca, Gazze’deki mazlumlara destek amacıyla kurulan yardım kutularına bağış toplandı. Katılımcılar, ellerindeki imkanlar doğrultusunda katkı sunarak sadece kendi toprakları için değil, dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahipleri için de dayanışma örneği gösterdi.

ladik-yagmur-duasi-haberi-9.jpg

Günün sonunda açıklamalarda bulunan Ladik Mahalle Muhtarı Osman Doğan, bu anlamlı buluşmanın sadece bir yağmur duası değil, aynı zamanda mahalle halkının ortak değerler etrafında kenetlendiği önemli bir gün olduğunu vurguladı.

Doğan, şu ifadeleri kullandı:

“Bugün burada sadece rahmet için dua etmedik. Aynı zamanda birlik olduk, dayanışma sergiledik. Mahalle halkımızın ve çevre yerleşimlerden gelen misafirlerimizin yoğun ilgisi bizleri çok mutlu etti. Rabbim dualarımızı kabul, rahmetini bol eylesin. Ayrıca Gazze’deki kardeşlerimiz için gösterilen duyarlılık da bizleri duygulandırdı. Katılım sağlayan herkese, katkı sunan tüm hemşehrilerimize teşekkür ederim. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun.”

ladik-yagmur-duasi-haberi-5.jpg

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.