Macron, Zelenskiy ve Avrupalı liderlerle kritik zirve için Londra'da buluşuyor

SİYASET Yayınlanma : 06 Aralık 2025 23:17 Düzenleme : 06 Aralık 2025 23:17
Macron, Zelenskiy ve Avrupalı liderlerle kritik zirve için Londra'da buluşuyor
Fransa Cumhurbaşkanı Macron, 8 Aralık'ta Londra'da Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, İngiltere Başbakanı Starmer ve Almanya Başbakanı Merz ile Rusya-Ukrayna Savaşı'nı görüşecek. Liderler, Avrupa güvenliği ve Ukrayna'ya destek konularını ele

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya-Ukrayna Savaşı'na ilişkin önemli görüşmelerde bulunmak üzere 8 Aralık Pazartesi günü İngiltere'nin başkenti Londra'da Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, İngiltere Başbakanı Keir Starmer ve Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile bir araya gelecek.

AVRUPA GÜVENLİĞİ MASADA

Avrupalı liderler arasındaki Rusya-Ukrayna Savaşı odaklı diplomatik temaslar hız kesmeden devam ediyor. Fransa lideri Macron, ABD'nin arabuluculuğunda süren müzakereler ve savaşın mevcut durumu hakkında fikir alışverişinde bulunmak amacıyla 8 Aralık Pazartesi günü Londra'ya resmi bir ziyaret gerçekleştireceğini duyurdu. Ziyaret kapsamında Macron, Zelenskiy, Starmer ve Merz ile bir araya gelerek kritik konuları masaya yatıracak.

UKRAYNA'YA DESTEK VE BARIŞ SİNYALLERİ

Macron, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ukrayna sarsılmaz desteğimize güvenebilir. Gönüllü Koalisyonu'nun bir parçası olarak yürüttüğümüz çabaların tüm amacı budur. Ukrayna'ya güvenlik garantileri sağlamak için ABD ile birlikte bu çabaları sürdürmeye devam edeceğiz; çünkü bunlar olmadan sağlam ve kalıcı bir barış mümkün değil. Ukrayna'da söz konusu olan sadece o ülkenin değil, Avrupa'nın tamamının güvenliğidir. Rusya, şiddeti tırmandıran bir yaklaşımın içinde sıkışmış durumdadır ve barış arayışı içinde değildir. Rusya'yı barışı kabul etmeye zorlamak için üzerindeki baskıyı sürdürmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.