Mahkeme kararıyla borçlu kalan baba, adalet arıyor: 'Bu haksızlığa kim dur diyecek?

SİYASET Yayınlanma : 21 Temmuz 2026 21:14 Düzenleme : 21 Temmuz 2026 21:14
Mahkeme kararıyla borçlu kalan baba, adalet arıyor: 'Bu haksızlığa kim dur diyecek?
Pendik'te boşanma davası sürecinde hukuki mağduriyet yaşayan Muhammet Emin Turan, mahkeme masraflarının kendisine çıkarılmasına isyan ediyor.
Mahkeme kararıyla borçlu kalan baba, adalet arıyor: 'Bu haksızlığa kim dur diyecek?

Pendik'te yaşayan Muhammet Emin Turan, 7 yıl süren çekişmeli bir boşanma davasının ardından beklenmedik bir hukuki mağduriyetle karşılaştı. Eski eşinin evlilik birliği devam ederken başkasıyla dünyaya getirdiği çocuğun kendisinden olmadığını DNA testiyle kanıtlayan Turan, mahkeme masraflarının kendisinden tahsil edilmesine isyan etti.

Mahkeme kararıyla borçlu kalan baba, adalet arıyor: \

BOŞANMA SÜRECİ VE YAŞANAN GELİŞMELER

2013 yılında Aysel K. ile evlenen Turan'ın iki kızı oldu. Ancak, 2019 yılında Aysel K.'nın evden ayrılmasıyla boşanma davası açıldı. Boşanma süreci 2023 yılında kesinleşirken, Turan, 2022'de nüfusuna kaydedilen bir çocuğun evlilik dışı ilişkiden doğduğunu keşfetti. Bu çocuk, evlilik birliği içinde doğduğu için otomatik olarak Turan’ın nüfusuna kaydedilmişti. Turan, soybağının reddi davası açarak çocuğun biyolojik babası olmadığını kanıtladı.

Mahkeme kararıyla borçlu kalan baba, adalet arıyor: \

ADLİ SÜREÇLERDEKİ MAĞDURİYETİ

Dava sonunda, mahkeme 45 bin TL'lik vekalet ücreti ve Adli Tıp Kurumu masraflarının kendisinden alınmasına karar verdi. Turan, “Mağdur olan ben olmama rağmen, dava ücretleri ve adli tıp giderleri benden tahsil edilmeye çalışılıyor,” diyerek duruma tepki gösterdi. Aysel K.’nın kendisine nafaka ödemediğini ve yaşadığı zor durumu da dile getiren Turan, “Eğer ben erkek olmasaydım, bu nafaka çoktan alınırdı,” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.