Uluslararası Yatırım ve İş Dünyası Konfederasyonu (ULUSKON) Malatya İl Başkanı Özcan Polat, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle bir mesaj yayımlayarak basının önemine dikkat çekti. Polat, basın mensuplarının şehirlerin hafızası, toplumun sesi ve demokrasinin en güçlü teminatı olduğunu belirtti.
BASININ DEMOKRATİK ROLÜ
Polat, gazeteciliğin sadece haber verme işleviyle sınırlı olmadığını, aynı zamanda toplumsal bilinçlenmeye önemli katkılar sunduğunu vurguladı. Basının, şehirlerin gelişimine katkı sağlayan ve ortak aklın oluşumuna öncülük eden güçlü bir yapı olduğunu ifade etti.
YEREL BASIN VE GÖNÜLLÜ ÇALIŞMA
Özellikle yerel basının şehirlerin sesi olduğunu belirten Özcan Polat, Malatya'da görev yapan gazetecilerin deprem süreci gibi zorlu dönemlerde dahi büyük bir özveriyle çalıştığını dile getirdi. Polat, tüm basın emekçilerinin gününü kutlayarak çalışmalarında başarılar diledi.








