Malatya-Adıyaman karayolu Karapınar mevkiinde meydana gelen trafik kazasında, lastiği patlayan hafif ticari aracın çarptığı tur midibüsü devrildi. Kazada 13'ü öğrenci olmak üzere toplam 14 kişi yaralandı.

KAZANIN DETAYLARI
Olay, Adıyaman istikametine seyir halinde olan 28 AZ 683 plakalı hafif ticari aracın lastiğinin patlaması sonucu kontrolden çıkmasıyla başladı. Kontrolünü kaybeden araç, aynı yönde seyreden Adıyaman Turan Turizm firmasına ait 02 AFS 117 plakalı Mercedes marka tur midibüsüne çarptı. Çarpışmanın şiddetiyle midibüs devrilerek yan yattı.

YARALILARA MÜDAHALE
İhbar üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı 13 öğrenci ve 1 yetişkin olmak üzere toplam 14 kişiye olay yerinde ilk müdahale yapıldıktan sonra Malatya'daki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının stabil olduğu bildirildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Kazayla ilgili olarak jandarma ekipleri tarafından kapsamlı bir soruşturma başlatıldı. Kazanın nedeni, araçların teknik durumu ve sürücülerin ifadeleri detaylı şekilde inceleniyor. Bölgede trafik bir süre tek şeride düşürülerek kontrollü şekilde sağlandı.







