Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nde Yeşil Kampüs Festivali: Sürdürülebilirlik Ruhu Canlandı

KÜLTÜR SANAT Yayınlanma : 12 Nisan 2026 23:01 Düzenleme : 12 Nisan 2026 23:01
Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nde Yeşil Kampüs Festivali: Sürdürülebilirlik Ruhu Canlandı
Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nde düzenlenen Yeşil Kampüs Festivali, çevre bilinci ve sürdürülebilirlik temasıyla öğrencilere uygulamalı eğitimler sundu. Çevre Tırı, geri dönüşüm etkinlikleri ve depozito makinesi tanıtımıyla farkındalık

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Türkiye Çevre Ajansı'nın koordinasyonunda Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) ev sahipliğinde düzenlenen 'Yeşil Kampüs Festivali', Yeşilyurt Yerleşkesi'nde çevre bilinci ve sürdürülebilirlik temasıyla öğrencileri bir araya getirdi. Bu festival, Türkiye genelindeki üniversitelerde çevreye duyarlılığı artırmak, sürdürülebilir yaşam alışkanlıklarını yaygınlaştırmak ve iklim değişikliğiyle mücadele konusunda farkındalık yaratmayı hedefleyen geniş çaplı bir çevre seferberliğinin önemli bir parçası olarak öne çıktı.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi\

Çevre Tırı ve Uygulamalı Eğitimler Ön Planda

Festivalin en dikkat çekici unsurlarından biri olan Çevre Tırı, öğrencilere ve ziyaretçilere yenilikçi ve uygulamalı bir yaklaşımla çevre eğitimi sundu. Etkinlikler kapsamında sıfır atık, geri dönüşüm ve atık yönetimi konularında görsel ve işitsel sunumlar yapıldı. Ayrıca, uygulamalı eğitim atölyeleri, çevre dostu ürün tanıtımları, interaktif paneller ve dijital içerikler aracılığıyla katılımcılara çevre odaklı kapsamlı bir deneyim yaşatıldı. Festivalde ayrıca düzenlenen bilgi yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi\

Geri Dönüşüm Sanatı ve Depozito Makinesi Tanıtıldı

Festival alanında geri dönüştürülmüş camdan takı yapımı, karikatür çizimi ve VR (sanal gerçeklik) deneyimi gibi birbirinden farklı etkinlikler de katılımcılarla buluştu. Cam sanatçısı İbrahim Özçelik, geri dönüştürülmüş camdan ürettiği boncukları protokol üyelerine hediye etti. Tanıtılan depozito yardım makinesi ise Rektör Prof. Dr. Recep Bentli tarafından bizzat incelenerek öğrencilerin kullanımına sunuldu. Rektör Bentli, festivalin öğrencilerin çevre dostu uygulamaları deneyimlemesine imkan sağladığını belirterek emeği geçen tüm kurumlara teşekkür etti. Gazeteci-yazar Özcan Yemiş ise festivalin 2024 yılında Sakarya'da başladığını, bu yıl 64 ilde düzenleneceğini ve Malatya'nın 24. durak olduğunu ifade ederek etkinliğin gençlerde çevre bilinci oluşturma amacını vurguladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.