Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) Manisa İl Teşkilatı'nda, parti tüzüğünün öngördüğü süreçler işletilerek bir fesih kararı alındığı ve bu doğrultuda il başkanlığı görevine Nurullah Savaş'ın getirildiği duyuruldu.
TÜZÜK GEREĞİ FESİH VE YENİ ATAMA
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, konuyla ilgili olarak sosyal medya platformu üzerinden yaptığı bilgilendirmede, Manisa'daki bu idari değişikliğin detaylarını paylaştı. Yalçın, parti tüzüğünün 52. ve 54. maddelerine atıfta bulunarak, fesih işleminin yasal zemine oturtulduğunu belirtti.
YALÇIN'DAN AÇIKLAMA GELDİ
Semih Yalçın'ın aktardığına göre, "Milliyetçi Hareket Partisi Manisa il teşkilat organları, parti tüzüğümüzün 52. ve 54. maddelerinin tanıdığı yetkiye istinaden feshedilmiştir. Yine aynı maddelerin verdiği yetki çerçevesinde, Milliyetçi Hareket Partisi Manisa İl Başkanlığı görevine Nurullah Savaş atanmıştır." ifadeleriyle süreç tamamlandı. Bu gelişme, Manisa'daki MHP yapılanmasında yeni bir dönemin başlangıcı olarak değerlendiriliyor.









