Meram, afetlere 'MAK' ile anında müdahale için hazır

YEREL Yayınlanma : 19 Kasım 2024 12:02
Meram, afetlere 'MAK' ile anında müdahale için hazır
Meram Belediyesi, afet ve acil durumlara hızlı müdahale edebilmek için kurduğu Meram Arama Kurtarma (MAK) ekibini tanıttı. Modern araç ve ekipmanlarla donatılan ekip, her türlü afet ve acil yardım ihtiyacında hizmet vermek için hazır hale getirildi. Meram

Meram Belediyesi, olası afetler için oluşturduğu Arama Kurtarma Ekibi (MAK) ile tüm acil durumlara müdahaleye hazır hale geldi. Modern araçlar ve geniş donanımla güçlendirilen ekip, afet anında ihtiyaç duyulabilecek her türlü teçhizata sahip olup, enkaz kaldırma, mobil iaşe dağıtımı ve acil yardım gibi görevlerde hızla devreye girebilecek kapasiteye sahip.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Afet İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan bu ekibi ziyaret ederek, ekipman ve araçları inceledi. Başkan Kavuş’a ziyarette, Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Cevdet İşbitirici, AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular ve AFAD Konya yönetici ve uzmanları da eşlik etti.

Başkan Kavuş: "Önceliğimiz Sağlam Yapılar ve Afetlere Dayanıklı Binalar"

Başkan Kavuş, afetlere karşı daha dayanıklı bir toplum oluşturmak için binaların afetlere uygun şekilde inşa edilmesinin önemine vurgu yaptı. "Doğal afetlerle mücadele, yalnızca sağlam yapılarla başlar. Türkiye bu konuda önemli mesafeler kaydetti, biz de belediye olarak kanunlar çerçevesinde bu alandaki görevlerimizi yerine getiriyoruz" dedi.

Başkan Kavuş: "Arama Kurtarma Çalışmaları Hayati Önem Taşıyor"

Afet sonrası hayatta kalanları kurtarmanın en az sağlam yapılar kadar kritik olduğunu belirten Kavuş, "Arama kurtarma ekiplerinin doğru eğitim alması ve en iyi donanıma sahip olması, afetlerin yol açtığı can ve mal kaybını azaltmada büyük önem taşıyor" şeklinde konuştu.

Başkan Kavuş: "Konya'da İlk Akredite Arama Kurtarma Ekibi Olmayı Hedefliyoruz"

Meram Arama Kurtarma Ekibi'ni tanıtan Başkan Kavuş, "MAK, Meram başta olmak üzere Konya ve Türkiye geneline hizmet vermek için hazır. Eğitimli personelimiz, araçlarımız ve özel donanımlarımızla afetlere karşı tamamen donanımlıyız. Konya'da AFAD tarafından akredite olan ilk ekip olmayı hedefliyoruz" diyerek, ekibin hazır olduğunu belirtti.

Ziyaretin ardından Başkan Kavuş ve beraberindekiler, MAK ekibinden araçlar ve ekipmanlar hakkında detaylı bilgi aldılar.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.