Meriç Nehri'nden taşan sular yerleşim yerlerine dayandı: Küplü beldesi tehlike altında!

ÇEVRE Yayınlanma : 23 Şubat 2026 05:26 Düzenleme : 23 Şubat 2026 05:26
Meriç Nehri'nden taşan sular yerleşim yerlerine dayandı: Küplü beldesi tehlike altında!
Edirne'de Meriç Nehri taştı, sular yerleşim yerlerine 25 metreye kadar yaklaştı. Bölge halkı endişeli. Pompa istasyonunun çalışmaması tehlikeyi artırıyor.
Meriç Nehri'nden taşan sular yerleşim yerlerine dayandı: Küplü beldesi tehlike altında!

Edirne'nin Küplü beldesinde, yatağından taşan Meriç Nehri suları yaşam alanlarının yaklaşık 25 metre yakınına kadar ulaşarak endişeye neden oldu.

BULGARİSTAN'DAN GELEN SU DEBİYİ ARTIRDI

Bölgede etkili olan şiddetli yağışların yanı sıra, Bulgaristan'daki baraj kapaklarının açılmasıyla nehre bırakılan suyun da debiyi artırdığı belirtiliyor. Son olarak 2018 yılında yaşanan büyük taşkının ardından artan su seviyesi, Meriç Nehri'nde taşkın riskini yeniden yükseltti.

BELEDİYE BAŞKANINDAN UYARI: POMPA İSTASYONU ÇALIŞMIYOR

Küplü beldesi Belediye Başkanı Gökmen Altay, nehirdeki debinin 1.350 metreküp/saniye seviyesine ulaştığını ve suyun yerleşim yerine 25 metreye kadar yaklaştığını bildirdi. Altay, en büyük tehlikenin ise gelen suyun tahliyesi için kurulan pompa istasyonunun çalışmaması olduğunu vurgulayarak, yetkililere acil çağrıda bulundu. Yağışların devam etmesi ve istasyonun çalışmaması durumunda tehlikenin daha da büyüyeceği uyarısında bulundu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.