Mersin Adliyesi'nden tarihî başarı: 89 bin dosyada karar çıktı, rekor kırıldı!

ASAYİŞ Yayınlanma : 13 Ocak 2026 01:30 Düzenleme : 13 Ocak 2026 01:30
Mersin Adliyesi'nden tarihî başarı: 89 bin dosyada karar çıktı, rekor kırıldı!
Mersin Adliyesi, 2025 yılında 88 bin 942 dosyada karar çıkararak yüzde 105,03'lük temizleme oranıyla rekor kırdı. Başsavcı Çelikkol, personelin özverili çalışmasına teşekkür etti.

Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, son 20 yılın verilerine bakıldığında 2025 yılında Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'na gelen dosya sayısına oranla en yüksek temizleme oranına ulaşıldığını duyurdu. Çelikkol, "Gelen dosyalarla birlikte bir yıl içerisinde toplam 88 bin 942 dosyada karar verildi. Böylelikle karar çıkarmada temizleme oranı yüzde 105,03 olarak gerçekleşti" ifadelerini kullandı.

ADLİ SÜREÇLER HIZLANDIRILIYOR

Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol ve Mersin Adalet Komisyonu Başkanı Serdar Ceylan, adliyede görevli yazı işleri müdürleri, zabıt katipleri ve adliye personeli ile bir araya geldi. Adliye Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda, yargı hizmetlerinin vatandaşlara daha şeffaf, hızlı ve doğru bir şekilde ulaştırılması amacıyla yürütülen projeler değerlendirildi. Başsavcı Çelikkol, personelin daha huzurlu, güvenli ve verimli bir ortamda çalışması için fiziki şartların iyileştirilmesi, iş bölümünün adil düzenlenmesi ve mesleki zorlukların en aza indirilmesi konularında birimlerle sürekli istişare halinde olduklarını belirtti.

PERSONELE TEŞEKKÜR VE GELECEK HEDEFLERİ

Çelikkol, yoğun iş temposu altında gösterilen özverili çalışmalar için tüm personele teşekkür ederek, bu başarının bir rekor olduğunu vurguladı. Önümüzdeki dönemde etkin soruşturma anlayışıyla adalete olan güveni en üst seviyeye çıkarmayı hedeflediklerini ve Mersin Adliyesi'ni Türkiye'de örnek gösterilen adliyelerden biri yapma amacında olduklarını sözlerine ekledi. Adalet Komisyonu Başkanı Serdar Ceylan da personelin çalışma huzurunun adliyenin başarısını doğrudan etkilediğini belirterek, sorunlara çözüm üretmek için her zaman kapılarının açık olduğunu ifade etti. Toplantı, personelin talep ve çözüm önerilerinin alınmasının ardından sona erdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.