Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYGM) tarafından düzenlenen 10. ‘Tematik Kış Kampları’ bu yıl Mersin'de ‘Yeni Medya ve İletişim Kampı’ ile başladı.

Kamp Türkiye genelinde eş zamanlı olarak yapılıyor
Geleneksel olarak düzenlenen Tematik Kış Kampları, gençlerin akademik ve entelektüel gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyor. Bu yıl Türkiye genelinde 14 farklı şehirde, 5-7 Ocak tarihleri arasında alınan başvurularla gerçekleştirilen kamplara, 81 ilden toplam 2 bin 100 öğrenci katılıyor. Mersin'deki kamp, KYGM’ye bağlı yurtlarda kalan 150 kız öğrencinin katılımıyla düzenlendi.
Gençlere sosyal medya uyarısı
Kampın açılış töreni Mersin Kız Öğrenci Yurdu’nda yapıldı. Burada Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi Hasan Davulcu, ‘Dezenformasyon Çağında Yeni Medya ve Gençlik’ başlıklı bir konferans verdi. Davulcu, gençlerin günlük ortalama 6 saatini sosyal medyada geçirdiğini ve bu durumun bilgiye erişimi hızlandırsa da ciddi riskler taşıdığını vurguladı. Ayrıca, dijital ayak izine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Konferansın ardından gençler, Davulcu'ya sorular sordu.







