Mersin'de 23 Nisan coşkusu dorukta

KÜLTÜR SANAT Yayınlanma : 25 Nisan 2026 08:11 Düzenleme : 25 Nisan 2026 08:11
Mersin'de 23 Nisan coşkusu dorukta
Mersin'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, coşkulu bir törenle kutlandı. Validen, öğretmenlere başsağlığı mesajlarına kadar birçok duygu yaşandı.
Mersin'de 23 Nisan coşkusu dorukta

Mersin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı büyük bir coşkuyla kutladı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Mersin Valisi Atilla Toros, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Soner Kazankaya, milletvekilleri ve daha birçok kişi katıldı.

Mersin\

ANLAMLI KONUŞMALAR YAPILDI

Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci önemli bir konuşma yaptı. Özdemirci, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'taki olaylarda hayatını kaybeden öğretmen ve öğrencilerin ailelerine başsağlığı diledi. 23 Nisan'ın, milletin bağımsızlık ve egemenliğini kazandığı tarihi bir gün olduğunu vurguladı.

Mersin\

GÖSTERİLER VE ÖDÜLLER

Konuşmaların ardından, çeşitli okulların öğrencileri halk oyunları, şiir okumaları ve gösteriler sundu. Ayrıca, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Program, protokol üyeleri ve öğrencilerin toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.