Mersin'de, Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'nın öncülüğünde ve Fransız Kültür Merkezi iş birliğiyle bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirilen Frankofon Film Festivali, 3-5 Nisan tarihleri arasında sanat dolu anlara ev sahipliği yaptı.

FESTİVALİN DETAYLARI
Türkiye'de yalnızca 19 ilde düzenlenen festival, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Belleği Ofisi'nin tarihi binasında günde üç farklı seansta film gösterimlerine yer verdi. Etkinlik, Fransız sinemasının önemli yapımlarını Mersinli izleyicilerle buluşturdu ve kentte sanat rüzgârı estirdi. Festivalde 'Quelques Jours Pas Plus', 'Tout le Monde Aime Jeanne' ve 'Les Parapluies de Cherbourg' gibi filmler gösterildi.
ETKİNLİĞE KATILIMCI GÖRÜŞLERİ
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'ndan Başar Akça, festivalin Fransızca konuşan ülkelerde çekilmiş seçkin yapımları izleyiciyle buluşturduğunu belirtti. Ayrıca, SözYüzü Sanat ve Edebiyat Derneği yöneticisi Erdal Dalgıç, festivalin kente önemli katkılar sunduğunu ifade etti. Katılımcılar, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin kültür-sanat organizasyonlarının değerli olduğunu vurgulayarak etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.







