Mersin’in Silifke ilçesinde yaşayan 64 yaşındaki Ali Dayıcık, yaz aylarında artan kuraklık nedeniyle yer altı suyu arayan çiftçilere hisleriyle katkı sağlıyor.

SUYU BULDUĞUNDA ELEKTRİK ÇARPIYOR
Dayıcık, suyun bulunduğu noktaya geldiğinde vücudunda elektrik çarpması hissi oluştuğunu ifade ediyor. Silifke'de yaşanan kuraklık sebebiyle çiftçiler yer altı su kaynaklarına yöneliyor ve Ali Dayıcık, bu kaynakların yerini 15-20 dakikada tespit edebiliyor. Bulduğu yerde elektrik çarpmış gibi bir his yaşadığını aktaran Dayıcık, Türkiye’nin dört bir yanından gelen talepleri görüntülü olarak yanıtlıyor.

25 YILDIR BU İŞİ YAPIYOR
Dayıcık, su kaynaklarını hisleriyle bulduğunu, bu yeteneğini ise 25 yıl önce bahçesinde su bulmak için yaptığı çalışmalarda keşfettiğini belirtiyor.







