Mersin'de toplu taşıma araçlarında yaşlı vatandaşları hedef alan yankesici, polis ekiplerinin titiz çalışmaları sonucunda yakalandı.

KAMERADA YAKALANDI
Şüpheli, otobüste suçüstü yakalanırken, hırsızlık anları güvenlik kameralarına yansıdı. Edinilen bilgilere göre, şehir genelinde farklı gün ve güzergahlarda yaşlıların ceplerindeki paraların çalındığına dair ihbarlar üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Polis, güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek şüphelinin otobüslerde özellikle yaşlıların yanına oturduğunu ve mağdurlara sırtını dönerek paralarını aldığını belirledi.
İŞLEM BAŞLATILDI
Şüphelinin, çaldığı paraları sırt kısmında özel bölmesi olan çantasına yerleştirdiği tespit edildi. Detaylı inceleme ve saha çalışmaları sonucunda bu kişinin C.Y. olduğu belirlendi. C.Y., yeniden yankesicilik yapmaya çalışırken polis tarafından otobüste suçüstü yakalandı. Gözaltına alınan şüphelinin, çeşitli illerde benzer suçlardan arandığı da ortaya çıktı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan C.Y., adliyeye sevk edildi ve mahkemeye çıkarılarak tutuklanarak cezaevine gönderildi.







