Bartın Üniversitesi, 18. kuruluş yıl dönümünde coşkulu bir mezuniyet törenine ev sahipliği yaptı. Toplamda 2 bin 489 lisans ve ön lisans öğrencisi, diplomalarını alarak yeni bir hayata ilk adımlarını attı. Rektör Prof. Dr. Akkaya, törende ailelere kırmızı gül verirken, öğrencilere de mezuniyet belgelerini takdim ederek başarılar diledi.

Geleceğin Mimarları Sahnedeydi
Kutlubey Yerleşkesi'nde düzenlenen 2025-2026 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, Türkiye'nin dört bir yanından ve yurt dışından gelen 10 binden fazla katılımcıyla şölene dönüştü. Öğrenciler, emeklerinin karşılığını almanın gururunu yaşarken, aileleri de bu mutlu ana ortak olmanın sevincini paylaştı. Rektör Akkaya, öğrencilere seslenerek, 'İradenizi kimseye teslim etmeyin, çağın değil geleceğin kodlarını yazanlar olun.' tavsiyesinde bulundu. Törende ayrıca, Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz ve eski Adalet Bakanı Tunç da mezunları tebrik ederek, üniversitenin kent için önemine vurgu yaptı. Vali Dr. Nurtaç Arslan ise, üniversitenin ulusal ve uluslararası alanda saygın bir konuma ulaştığını belirterek, gençlerin ülkenin gelişimine katkı sağlayacağına olan inancını dile getirdi.

Dereceyle Mezun Olanlar Ödüllendirildi
Törende, akademik başarılarıyla öne çıkan öğrenciler de unutulmadı. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü'nden Esma Nur Aylı, üniversite birincisi olarak mezuniyet belgesini ve plaketini Rektör Akkaya'dan aldı. İkinciliği Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden Ahu Uzun, üçüncülüğü ise İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü'nden Beyzanur Gümüş elde etti. Ön lisans programlarında ise Evde Hasta Bakımı Bölümü'nden Esra Taymak birinci olurken, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü'nden Sılanur Çubuk ikinci, Mobilya ve Dekorasyon Bölümü'nden Hüma Tuğçe Yücelli ise üçüncü olarak ödüllendirildi. Mezuniyet yeminlerinin ardından, binlerce öğrenci hep birlikte keplerini havaya fırlatarak mezuniyetlerini coşkuyla kutladı. Ancak tören sonrası, öğrencileri ve ailelerinin şehri gezme isteği nedeniyle üniversite giriş ve çıkışlarında trafik yoğunluğu yaşandı.







