Çorum'da yarıyıl tatilinin başlamasıyla birlikte, sağlık sorunları nedeniyle okullara gidemeyen öğrenciler de karne heyecanını evlerinde yaşadı. Çorum İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Çağlar, bu özel anlara ortak olmak için Mimar Sinan Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Tuğsem Bulut'u evinde ziyaret etti.

Tuğsem'in Karnesi Müdürden
Müdür Çağlar, Tuğsem'in karnesini bizzat takdim ederek öğrenciyle bir süre sohbet etti ve eğitim süreci hakkında bilgi aldı. Bu anlamlı ziyaret sırasında, Çorum'daki evde eğitim hizmetlerine de değinildi. Kent genelinde zorunlu öğrenim çağında olup sağlık nedenleriyle okula devam edemeyen 31 öğrenci bulunduğu ve bu öğrencilerin eğitimlerinin aksamaması için 61 öğretmenin görevlendirildiği belirtildi.

Evde Eğitimde Kapsamlı Hizmet
İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Çağlar, evde eğitim hizmetlerinin kapsamı hakkında detaylı bilgi verdi. Zorunlu öğrenim çağındaki, ancak sağlık durumu nedeniyle örgün eğitime katılamayan öğrencilere yönelik bu hizmetin, sağlık kurulu raporu, veli talebi ve Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) değerlendirmesi doğrultusunda sunulduğunu açıkladı. Öğrencilerin sağlık raporlarının her yıl yenilendiğini ve eğitim planlamasının, okul öncesi ve ilköğretimde haftada en az 10, ortaöğretimde ise haftada en az 16 saat olarak yapıldığını belirtti. Bu hizmetlerde, öğrencilerin bireysel ihtiyaçlarına göre özel eğitim öğretmenleri, okul öncesi öğretmenleri ile sınıf ve branş öğretmenleri görevlendiriliyor.







