UCLG Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, UCLG Afrika Genel Kurulu’na katılmak üzere gittiği Moritanya’da üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.

ÖĞRENCİLERLE SAMİMİ SOHBETLER
Moritanya’nın Nuakşot Üniversitesi Türkoloji Bölümü öğrencileriyle buluşan Başkan Altay, burada büyük bir coşku ve samimi bir ortamda öğrencilerle sohbet etti. Konya’nın köklü medeniyet geçmişi ve kültürel mirası hakkında bilgiler veren Altay, Türkçe’ye ve Türk kültürüne ilgi duyan öğrencilere hitap etmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Üniversitede gördüğü manzara karşısında etkilendiğini dile getiren Altay, “Bu kadar genci Türkiye sevgisiyle görmek, Türkçe öğrenmeye yönelik istekleri bizim için çok kıymetli.” dedi.

İSTİKLAL MARŞI OKUYAN ÖĞRENCİ
Ziyaret sırasında Yuma isimli Moritanyalı bir öğrencinin İstiklal Marşı’nı okuması üzerine Başkan Altay, öğrenciyi tebrik etti. Türkiye’nin Nuakşot Büyükelçisi Burhan Köroğlu ve Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk’ün de katıldığı etkinlikte, Türkoloji bölümünde okuyan öğrenciler, Türkiye’ye ve Türk kültürüne olan ilgilerini paylaştı. Ayrıca, Başkan Altay, Moritanya Türkiye Büyükelçiliği tarafından seçilecek öğrencileri Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Konya’da misafir edeceklerini belirtti.
KARDEŞ ŞEHİR PROTOKOLÜ İMZALANDI
Başkan Altay’ın Moritanya ziyareti kapsamında Nouakchott Belediyesi ile kardeş şehir protokolü de imzalandı. İmza töreni öncesinde konuşan Altay, Moritanya’nın Türkiye için çok kıymetli bir ülke olduğunu vurguladı. UCLG Afrika Başkanı Fatimetou Mint Abdel Malick ise şehre gelen herkesin sıcak misafirperverlik karşısında orada kalmak istediğini belirterek, imzalanan protokol için Altay’a teşekkür etti. Törende, Başkan Altay ile Malick, Konya’yı ve Nouakchott’u kardeş şehir yapan protokolü imzaladı.







