Muğla'da kaçak suyla mücadele: 62 milyon TL tahsilat

GÜNDEM Yayınlanma : 02 Eylül 2025 15:04 Düzenleme : 02 Eylül 2025 15:04
Muğla'da kaçak suyla mücadele: 62 milyon TL tahsilat
Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ), 2025 yılında yaptığı denetimler sonucu 1.484 kaçak su kullanımı tespit ederek yaklaşık 62 milyon TL tahsilat gerçekleştirdi.
Muğla'da kaçak suyla mücadele: 62 milyon TL tahsilat

Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ), 2025 yılı verilerine göre kaçak su kullanımına yönelik denetimlerde önemli sonuçlar elde ettiğini açıkladı. Yıl boyunca yapılan denetimler sonucunda 1.484 adet kaçak su kullanımı tutanağı düzenlendi ve yaklaşık 62 milyon TL su ücreti tahsil edildi.

KAÇAK SU KULLANIMINA KARŞI SIKI DENETİMLER

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, kanunlara uymayan ve kaçak su kullanarak diğer vatandaşların hakkını gasp edenlere karşı denetimlerini sıklaştırarak, usulsüz su kullanımına yönelik çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. 2025 yılının 7 aylık sürecinde il genelinde yapılan denetimlerde 1484 tutanak tutuldu ve bu ihlaller sonucunda toplam 61 milyon 970 bin TL tahakkuk sağlandı. Tespit edilen kaçak su kullanımlarının arasında çok büyük işletmeler ve villaların da olması dikkat çekti.

CEZAİ İŞLEM VE HUKUKİ YAPTIRIMLAR

Abonesiz, sayaçsız su kullanımı veya tüketim miktarının belirlenmesini engelleyerek yapılan kaçak su kullanımının cezai işlem ve hukuki yaptırımları bulunuyor. 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 163. Maddesinin 3. Fıkrası gereğince, kaçak su kullanarak karşılıksız yararlanma suçunu işleyenler 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalıyor. Ayrıca, kaçak olarak kullandığı su miktarının 2 katını ödemek zorunda kalıyorlar. MUSKİ Genel Müdürlüğü, içme suyu kaynaklarının korunması ve adil kullanımın sağlanması için kaçak suyla mücadeleyi kararlılıkla sürdürdüğünü vurguladı. Su kaynaklarının her geçen gün daha değerli hale geldiği ve kaçak kullanımın toplumun tüm kesimlerini olumsuz etkilediği belirtildi. Yetkililer, vatandaşları şüpheli durumları MUSKİ’ye bildirmeye davet etti ve denetimlerin yıl boyunca aralıksız sürdürüleceğini, kaçak kullanım tespitlerinde yasal yaptırımların tavizsiz uygulanacağını ifade etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.