Niğde'nin yatırım potansiyeli, İSO heyetine tanıtıldı: 'Üretimin ve yatırımın merkezi olacağız

EKONOMİ Yayınlanma : 01 Temmuz 2026 01:02 Düzenleme : 01 Temmuz 2026 01:02
Niğde'nin yatırım potansiyeli, İSO heyetine tanıtıldı: 'Üretimin ve yatırımın merkezi olacağız
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, İstanbul Sanayi Odası heyetini ağırlayarak şehrin yatırım potansiyelini ve Niğde 2. Organize Sanayi Bölgesi'ni tanıttı. Amaç, Niğde'yi üretimin ve yatırımın merkezi yapmak.
Niğde'nin yatırım potansiyeli, İSO heyetine tanıtıldı: 'Üretimin ve yatırımın merkezi olacağız

Niğde'nin sanayi ekosistemini zenginleştirmek, şehre yeni yatırımları çekmek ve istihdamı artırmak amacıyla başlatılan gayretler kapsamında, İstanbul Sanayi Odası (İSO) temsilcileri Niğde'de bir dizi temas ve inceleme gerçekleştirdi. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir'in ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmada, şehrin yatırım cazibesi, üretim kapasitesi ve devam eden sanayi projeleri derinlemesine ele alındı.

Niğde\

Niğde 2. Organize Sanayi Bölgesi'ne yoğun ilgi

Türkiye'nin sanayi devlerinden İstanbul Sanayi Odası'nın Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Meclis Başkanı Ender Yılmaz ve beraberindeki heyet, Niğde'nin sanayi yatırımları açısından sunduğu fırsatları yerinde görmek üzere şehre bir ziyaret düzenledi. Bu ziyaretin ana gündem maddelerinden biri, yapımına devam edilen Niğde 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) oldu. Belediye Başkanı Emrah Özdemir, yeni OSB'nin yatırımcılara sunacağı avantajları, ulaşım ve lojistik imkanlarını, altyapı çalışmalarını ve sunulan yatırım teşviklerini İSO heyetine ayrıntılı bir şekilde aktardı. Özdemir, Niğde'nin son yıllarda sanayi alanında kaydettiği önemli ilerlemeyi vurgulayarak, şehrin stratejik konumu, gelişmiş ulaşım ağları, güçlü enerji altyapısı ve dinamik genç iş gücüyle yatırımcılar için cazip fırsatlar sunduğunu belirtti.

Niğde\

'Şehri üretimin ve yatırımın merkezi yapma hedefi'

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şehrin ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacak her türlü girişimi desteklediklerini ifade etti. Özdemir, "Niğde'mizi tanıtmaya, şehrimize yeni yatırımlar ve istihdam alanları kazandırmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bugün ülkemizin sanayi üretimine yön veren İstanbul Sanayi Odası’nın çok kıymetli Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Erdal Bahçıvan’ı, Meclis Başkanı Sayın Ender Yılmaz’ı ve değerli İSO temsilcilerini şehrimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Üretim potansiyeli yüksek olan Niğde 2. Organize Sanayi Bölgemiz başta olmak üzere yatırımcılarımız için önemli fırsatlar sunan bölgelerimizi kendilerine detaylı şekilde tanıttık. Niğde’nin sahip olduğu avantajları anlatarak yeni yatırımlar konusunda fikir alışverişinde bulunduk. Nazik ziyaretleri ve şehrimize gösterdikleri ilgi dolayısıyla kendilerine teşekkür ediyor, bu buluşmanın Niğde’mizin sanayisine, üretimine ve istihdamına önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum." dedi.

Niğde\

Görünürlük artacak, yeni yatırımlar bekleniyor

Gerçekleştirilen bu ziyaretin, Niğde'nin sanayi vizyonunu ulusal düzeyde tanıtması açısından kritik bir adım olduğu değerlendiriliyor. Özellikle Niğde 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin tamamlanmasıyla birlikte, şehrin çok sayıda yeni sanayi yatırımına ev sahipliği yapması hedefleniyor. İSO heyetinin kentteki temaslarının, Niğde'nin sanayi alanındaki görünürlüğünü artırması ve ilerleyen dönemlerde yeni sanayi yatırımları için zemin hazırlaması bekleniyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.