Nöhü’de yeni medya ve iletişim çalışmaları merkezi açıldı

EĞİTİM Yayınlanma : 14 Kasım 2025 03:37 Düzenleme : 14 Kasım 2025 03:37
Nöhü’de yeni medya ve iletişim çalışmaları merkezi açıldı
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, yeni medya ve iletişim alanında araştırmalar yapmak için Yeni Medya ve İletişim Çalışmaları Merkezi'ni kurdu.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, yeni medya, dijital iletişim ve medya ekosistemi üzerine disiplinler arası araştırmalar yürütmek amacıyla 'Yeni Medya ve İletişim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni kurdu.

YENİ PROJELER HAZIRLANACAK

Bu merkez, yapay zeka destekli iletişim, dijital içerik üretimi, dezenformasyonla mücadele ve medya okuryazarlığı gibi alanlarda projeler geliştirmeyi hedefliyor. Ayrıca, yerel medya kuruluşları, teknoloji firmaları ve sivil toplum örgütleriyle iş birliği yaparak akademi, sektör ve toplum arasındaki etkileşimi güçlendirmeyi amaçlıyor.

İLETİŞİMDE YENİ YAKLAŞIM

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, merkezin öğrencilere ve akademisyenlere uygulama temelli eğitim, araştırma ve proje imkanı sağlayacağını ifade etti. Uslu, "Yeni Medya ve İletişim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile iletişim alanında yenilikçi bir yaklaşım geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu merkez, üniversitemizin iletişim alanındaki potansiyelini güçlendirecek ve Niğde’nin ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımına katkı sunacaktır" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.