Öğrenciler engelliliğin zorluklarını empatiyle yaşadı: Ellerini kullanmadan resim yaptılar

EĞİTİM Yayınlanma : 03 Aralık 2025 17:44 Düzenleme : 03 Aralık 2025 17:44
Öğrenciler engelliliğin zorluklarını empatiyle yaşadı: Ellerini kullanmadan resim yaptılar
Manisa'da öğrenciler, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında ellerini kullanmadan resim yaparak engelli bireylerin yaşadığı zorlukları deneyimledi ve empati kurdu.
Öğrenciler engelliliğin zorluklarını empatiyle yaşadı: Ellerini kullanmadan resim yaptılar

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne özel olarak farkındalık yaratmak amacıyla anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Çavuşlar İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri, engelli bireylerin günlük yaşamda karşılaştığı zorlukları deneyimlemek için ellerini kullanmadan resim çizme ve boyama çalışması yaptı.

Empati Kurma Becerileri Gelişti

Öğretmenlerin rehberliğinde gerçekleştirilen bu özel etkinlikte, minik öğrenciler burunları, ağızları gibi farklı vücut bölümlerini kullanarak resim yapmaya çalıştılar. Bu yöntemle, engelli bireylerin günlük hayatta karşılaştığı güçlükleri daha yakından anlama fırsatı bulan öğrenciler, empati kurma becerilerini geliştirirken engelliliğin bir "farklılık" olduğunu da öğrendiler.

Farkındalık Artırıldı, Destek Vurgulandı

Okul Müdürü Yalçın Duman, etkinliğin temel amacının öğrencilerde duyarlılık oluşturmak olduğunu belirtti. Duman, "Engelli bireylerin hayatta karşılaştıkları güçlükleri anlamak, onlara karşı daha bilinçli ve duyarlı olmanın ilk adımıdır. Öğrencilerimizin bu çalışmaya gösterdiği ilgi ve empati bizleri gururlandırdı," dedi. Okul yönetimi, engelli bireylerin haklarına saygı duyulması ve yaşamın her alanında desteklenmesi gerektiğinin altını çizerek, benzer farkındalık çalışmalarının devam edeceğini ifade etti. Etkinliğe katkı sağlayan tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür edildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.