Gaziantep’in Nizip ilçesinde, yediği yemek boğazına kaçan 5. sınıf öğrencisi, öğretmeninin anında yaptığı heimlich manevrasıyla kurtarıldı.

KURTARMA ANI GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI
Olay, Nizip ilçesindeki Ayşen Müslüm Erdoğan Ortaokulu’nda meydana geldi. Teneffüs sırasında, 5. sınıf öğrencisi yediği yemeğin nefes borusuna kaçması sonucu nefes almakta zorluk çekmeye başladı. Nöbetçi öğretmen Veysel Akat, öğrencinin durumu fark etmesiyle hemen müdahalede bulundu.

İLK YARDIMIN ÖNEMİ BİR KEZ DAHA ORTAYA ÇIKTI
Öğrencinin soluk borusunu tıkayan yiyecek, öğretmenin başarılı müdahalesiyle çıkarıldı ve öğrenci tekrar nefes almaya başladı. O anlar okulun güvenlik kameralarına yansıdı. Öğretmen Akat, yaşananları anlatırken, "Dünkü olay sırasında kat nöbetçisiydim. Öğrencimiz koluma dokunarak geldi ve yüzünün kızardığını gördüm. Hemen heimlich manevrası yaptım ve çocuğumuz sağlığına kavuştu" dedi. Bu olay, ilkyardımın ne kadar hayati olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.







