Gaziantep'te ortaokul öğrencisi bir genç kız, okul birincisi olarak kazandığı bisiklet ödülünü depremzede bir çocuğa hediye ederek takdire şayan bir davranışa imza attı. Bu ince düşünce, depremin yaralarını sarmaya çalışan topluma umut oldu.
BAŞARISI ÖDÜLLENDİRİLDİ, GÖNLÜ DEPREMZEDE ÇOCUK İÇİN ATTI
Derslerindeki üstün başarısı sayesinde okul birincisi seçilen genç, okul yönetimi ve sınıf öğretmeni tarafından bir bisikletle ödüllendirildi. Ancak genç kızın kalbi, depremden etkilenen bir çocukla paylaşıyordu. Bisikletini depremzede bir çocuğa vermek istediğini ailesine iletmesi üzerine, bu anlamlı hediye Nurdağı ilçesine ulaştırıldı.
DUYARLILIK NURDAĞI'NA UZANDI: BİSİKLET YENİ BİR GÜLÜMSEMEYE DÖNÜŞTÜ
Gaziantep'ten Nurdağı'nın kırsal Gökçedere Mahallesi'ne ulaşan bisiklet, mahalle muhtarı Ümit Kaçakçı aracılığıyla ilkokul 4. sınıf öğrencisi ve depremzede Kaan Yaman'a teslim edildi. Daha önce hiç bisikleti olmadığını belirten Yaman, bu sürpriz hediye karşısında büyük sevinç yaşayarak, bisikleti hediye eden kıza ve emeği geçenlere teşekkür etti. Muhtar Kaçakçı da genç kızın ailesini, okulunu ve öğretmenlerini tebrik ederek, 'Dünya paylaştıkça güzelleşir' sözleriyle bu duyarlı davranışı vurguladı.








