Ordu’da 15 Temmuz ruhunu yaşatan anlamlı sergi açıldı

KÜLTÜR SANAT Yayınlanma : 15 Temmuz 2026 05:43 Düzenleme : 15 Temmuz 2026 05:43
Ordu’da 15 Temmuz ruhunu yaşatan anlamlı sergi açıldı
Ordu Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anısına, o gece yaşananları ölümsüzleştiren fotoğraf ve dijital görsellerden oluşan bir sergi düzenledi. Sergiye üst düzey protokol ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anısına anlamlı bir sergiye ev sahipli. Altınordu Tayfun Gürsoy Parkı Etkinlik Alanı'nda kapılarını açan sergi, o gece yaşananların unutulmaması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla hazırlandı.

TARİHİ ANLAR GÖRSELLEŞTİRİLDİ

Sergide, 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan hain darbe girişimine ait unutulmaz anları ölümsüzleştiren fotoğraf tabloları ile bir dijital gösterim merkezi yer alıyor. Ziyaretçiler, bu görseller aracılığıyla o gece yaşananları adeta yeniden deneyimleme fırsatı buluyor.

PROTOKOL VE HALK BULUŞTU

Açılış törenine Ordu Valisi Muammer Erol, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, Vali Yardımcısı Turgay Ergin, Altınordu Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, İl Emniyet Müdürü Ahmet Acar, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sadi Akman, İl Müftüsü Ali Çakmak, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tan gibi önemli isimlerin yanı sıra İstanbul 15 Temmuz Derneği Başkan Yardımcısı Hüseyin Can ve çok sayıda Ordulu vatandaş da katılım gösterdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.