Ordu'da imam hatip öğrencileri bilim fuarıyla geleceğe adım attı

BİLİM VE TEKNOLOJİ Yayınlanma : 05 Mayıs 2026 10:03 Düzenleme : 05 Mayıs 2026 10:03
Ordu'da imam hatip öğrencileri bilim fuarıyla geleceğe adım attı
Ordu'nun Ünye ilçesinde düzenlenen 4006 Bilim Fuarı, imam hatip öğrencilerinin bilim ve teknolojiye olan ilgisini artırdı. Öğrenciler, çeşitli projelerle büyük beğeni topladı.
Ordu'da imam hatip öğrencileri bilim fuarıyla geleceğe adım attı

Ordu’nun Ünye ilçesinde gerçekleştirilen 4006 Bilim Fuarı, ziyaretçilerden tam not aldı. Ünye İmam Hatip Ortaokulu, geleceğin bilim insanlarını ve teknoloji yıldızlarını ağırlayan etkileyici bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Ordu\

FUARDA SERGİLENEN PROJELER

Proje yürütücülüğünü Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Yeter Emiralioğlu’nun üstlendiği fuarda, 13 danışman öğretmen ve 50 öğrencinin aylar süren çalışmaları sonucunda 19 farklı proje sergilendi. Emiralioğlu, etkinliğin çocuklar için önemine vurgu yaparak, “Burada, 13 öğretmen ve 50 öğrencinin görev aldığı bir bilim fuarındayız. Öğrencilerin heyecanı görülmeye değer. Bu çocuklar, ilk defa kendi projelerini üretmenin mutluluğunu yaşıyorlar.” dedi.

Ordu\

TEKNOFEST HEDEFİYLE İLERLİYORLAR

Emiralioğlu, “Yeni hedefimiz, fuardaki projeleri detaylandırarak TEKNOFEST’e başvurmak.” diyerek, çocukların projeleri üzerinde aktif olarak çalıştıkları bir alan bulunduğunu ifade etti. Öğrencilerin, faydalı projeler üretmenin bilinciyle daha büyük bir istekle çalıştığını belirtti. Fuar boyunca oyunlaştırma, yapay zeka, robotik kodlama ve değerler eğitimi gibi tematik alanlarda hazırlanan projeler, ziyaretçiler tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Fuar, gün boyunca yapılan sunum ve etkinliklerin ardından sona erdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.