Ormanlara uzanan rüşvet zinciri çökertildi: 13 kişi demir parmaklık ardında!

ASAYİŞ Yayınlanma : 25 Nisan 2026 14:01 Düzenleme : 25 Nisan 2026 14:01
Ormanlara uzanan rüşvet zinciri çökertildi: 13 kişi demir parmaklık ardında!
Kocaeli merkezli 5 ilde ormanlık alanlarda rüşvet, irtikap ve usulsüzlük iddialarına yönelik düzenlenen operasyonda 13 şüpheli tutuklandı. Orman şefleri, muhtarlar ve müteahhitlerin de aralarında bulunduğu şüpheliler hakkında ciddi suçlamal

Kocaeli merkezli, 5 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen dev operasyon, ormanlık alanlardaki usulsüzlük iddialarına ışık tuttu. 'Örgüt kurma, rüşvet ve irtikap' gibi ağır suçlamalarla yürütülen soruşturma sonucunda gözaltına alınan şüphelilerden 13'ü, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Bu operasyon, kamu vicdanını derinden sarsan bir gerçeği ortaya koydu.

ORMANLARIMIZ RÜŞVETE Mİ TESLİM OLDU?

Kandıra Cumhuriyet Başsavcılığı'nın titizlikle yürüttüğü soruşturma, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma veya üye olma', 'rüşvet', 'irtikap', 'resmi belgede sahtecilik', 'Orman Kanunu'na muhalefet', 'suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama', 'görevi kötüye kullanma' ve '3628 Sayılı Kanuna Muhalefet' gibi bir dizi ciddi suçlamayı kapsıyordu. 21 Nisan'da Kocaeli'nin yanı sıra Bolu, Sakarya, Afyonkarahisar ve Adana'da eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda, orman işletme şeflerinden muhtarlara, orman muhafaza memurlarından kesim müteahhitlerine kadar geniş bir yelpazede 20 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında, başka bir suçtan tutuklu olan bir orman işletme şefinin de bulunması dikkat çekiciydi.

ADALET YERİNİ BULDU: 13 TUTUKLAMA

Operasyonun ardından mahkemeye sevk edilen şüphelilerden orman işletme şefleri A.F. ve A.B., muhtarlar M.Y. ve E.Ç., orman muhafaza memurları M.Y. ve M.A.D. ile kesimciler Ö.Y., R.C., B.A.H., T.H., Ş.Ş. ve C.C. olmak üzere toplam 13 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ayrıca, hakkında tutuklama kararı verilen ve başka bir suçtan tutuklu bulunan işletme şefi H.B.D. ile birlikte bu sayı 13'e ulaştı. Diğer şüphelilerden ise 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, toplamda 8 kişi serbest kaldı. Bu sonuç, ormanlarımızın korunması ve kamu kaynaklarının doğru kullanılması adına atılmış önemli bir adımdır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.