Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçın, düzenlenen geleneksel iftar programında yaptığı konuşmada, göreve geldiklerinden beri sanayicinin sesi ve nefesi olmaya odaklandıklarını belirterek, "Hiç durmadan, usanmadan, yılmadan koşturduk" dedi.

OSB'de Yapılan Yatırımlar ve Sağlanan İyileştirmeler
Yalçın, konuşmasında göreve geldiklerinde OSB'nin mali durumunun oldukça zor olduğunu, kasada para olmadığını ve kredi borçları bulunduğunu hatırlattı. Ancak yönetim kuruluyla birlikte gece gündüz demeden çalışarak önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini vurguladı. Tamamlanan hastane inşaatı, hizmete sunulan 112 acil servis, tamamlanan iki eczane işyeri ve yapımına başlanan 40 dükkanlık ticari merkezin yüzde 80'inin tamamlandığı bilgisini paylaştı. Ayrıca, 85 kilometrelik asfalt yenilemesi, üç ana nizamiyenin tamamlanıp dördüncüsünün de yakında hizmete gireceği, 24 iş makinasının yenilendiği ve 100 megavatlık GES projesi için alt yapının hazırlandığı belirtildi.

Dijitalleşme ve Finansal Başarı
Sanayicilerin zamanının kıymetli olduğunu vurgulayan Yalçın, E-OSB portalı ile sanayicilerin dijital ortamda OSB bilgilerine kolayca erişebileceğini ve tüm ödeme işlemlerini yapabileceğini söyledi. Bu süreçte hiç kredi çekilmeden ve arsa satılmadan toplam 73.6 milyon dolarlık (3.2 milyar TL) yatırım yapıldığını ifade etti. Programda konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, şehrin başarısının birlikte çalışmaktan geçtiğini vurgularken, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ise Ramazan ikliminin güzelliğini ve OSB iftarına katılımın yoğunluğunu dile getirdi.







