Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde gerçekleştirilen Karacaoğlan Kültür ve Sanat Festivali, renkli görüntüler ve yoğun katılım ile dolu dolu geçti.

MEHTER TAKIMIYLA BAŞLADI
Festival, mehter takımı eşliğinde yapılan kortej yürüyüşü ile başladı. Karacaoğlan’ın kültürel mirasına sahip çıkmak amacıyla düzenlenen bu etkinlikte, Abdurrahman Keskiner Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri konser verirken, sanatçı Gül Ahmet Yiğit de sahne alarak katılımcılara müzik dolu anlar yaşattı. Festival alanında çocuklar için kurulan sanat atölyeleri, miniklerin yoğun ilgisini çekti.

HALK OYUNLARI VE AŞIKLAR
Etkinlikler kapsamında Ellek Anadolu Lisesi öğrencileri, halk oyunları gösterisi sunarak festivalin coşkusunu artırdı. Yerel aşıklar ise hem kendi türkülerini hem de Karacaoğlan’ın unutulmaz eserlerini seslendirdi. Kültürel etkinlikler ve konserlerle devam eden festival, sanatçı Uğur Işılak konseri ile sona erdi. Düziçi Kaymakamı Kadir Yurdagül, Karacaoğlan’ın Anadolu insanının duygularına tercüman olan güçlü bir halk ozanı olduğunu vurguladı.

GELENEĞİ SÜRDÜRMEK
Düziçi Belediye Başkanı Mustafa İba, Karacaoğlan’ın manevi mirasını yaşatmaya devam edeceklerini belirterek, “Karacaoğlan Düziçi’nindir, Karacaoğlan bizimdir” ifadelerini kullandı. Festivalin geleneksel hale gelmesi için her yıl Karacaoğlan etkinlikleri düzenleyeceklerini duyurarak, bu organizasyonun kendisi için ayrı bir anlam taşıdığını dile getirdi.







