Osmaniye'de kayalıklardan düşen yürüyüşçü askeri helikopterle kurtarıldı

ASAYİŞ Yayınlanma : 14 Temmuz 2026 00:56 Düzenleme : 14 Temmuz 2026 00:56
Osmaniye'de kayalıklardan düşen yürüyüşçü askeri helikopterle kurtarıldı
Osmaniye'de kayalıklardan düşen doğa yürüyüşçüsü H.K., askeri helikopterle kurtarılarak hastaneye sevk edildi. Olayda hafif yaralanan iki ekip üyesi de hastaneye alındı.

Osmaniye'de doğa yürüyüşü yapan 36 yaşındaki H.K., Karaçay Kanyonu Sarısu Şelalesi mevkisinde dengesini kaybederek kayalıklardan düştü.

Osmaniye\

Kurtarma operasyonu başladı

Arkadaşlarının durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirmesi üzerine olay yerine jandarma, AFAD, UMKE, itfaiye ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Sarp ve engebeli arazide yaralıya ulaşmakta zorluk çeken ekipler, H.K.'ye olay yerinde ilk müdahaleyi gerçekleştirdi. Yapılan kontrollerde yaralının kaburgasında kırık olduğu belirlendi.

Osmaniye\

Askeri helikopterle tahliye

Kara yoluyla tahliyenin mümkün olmaması nedeniyle bölgeye askeri helikopter sevk edildi. Ekiplerin koordineli çalışması sonucunda H.K., sedyeyle güvenli bir alana taşındı ve askeri helikoptere alınarak hastaneye sevk edildi. Kurtarma çalışmaları sırasında hafif yaralanan bir itfaiye eri ve bir AFAD personeli, tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.