Otizm Farkındalık Günü'nde minik yüreklerden rengarenk bir dünya: Tişört boyama etkinliği

EĞİTİM Yayınlanma : 03 Nisan 2026 00:42 Düzenleme : 03 Nisan 2026 00:42
Otizm Farkındalık Günü'nde minik yüreklerden rengarenk bir dünya: Tişört boyama etkinliği
Sarıgöl Dört Eylül İlkokulu'nda Otizm Farkındalık Günü kapsamında düzenlenen tişört boyama etkinliğiyle öğrenciler, sevgi ve anlayış mesajları vererek otizme dikkat çekti.
Otizm Farkındalık Günü'nde minik yüreklerden rengarenk bir dünya: Tişört boyama etkinliği

Sarıgöl'de Dört Eylül İlkokulu, 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü'nü özel bir etkinlikle kutladı. Okulun özel eğitim öğrencileri, öğretmenleri ve diğer öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen tişört boyama etkinliği, farkındalığı artırmayı ve sevgi dolu bir atmosfer yaratmayı amaçladı.

Otizm Farkındalık Günü\

RENKLERLE OTİZME DİKKAT ÇEKTİLER

Etkinlik kapsamında öğrenciler, birbirinden farklı renklerdeki tişörtleri hayal güçlerini kullanarak boyadılar. Bu yaratıcı süreçte hem keyifli vakit geçiren öğrenciler, hem de otizmin farkındalığına dikkat çektiler. Bir araya gelen öğretmenler ve öğrenciler, sevginin, anlayışın ve sabrın önemini vurgulayan mesajlar verdiler. Okul yönetiminden yapılan açıklamada, bu tür etkinliklerin, özel eğitimli öğrencilerin dünyasına daha yakından bakabilmek ve onların mutluluğunu paylaşabilmek adına büyük bir önem taşıdığı belirtildi. Açıklamada ayrıca, farklılıkların birer eksiklik değil, hayatı daha da güzelleştiren renkler olduğu vurgusu yapıldı. Sarıgöl Dört Eylül İlkokulu Müdürü Adem Çelik, Otizm Farkındalık Günü kapsamında düzenlenen bu tür etkinliklerin, öğrenciler arasında empati duygusunu ve farkındalığı artırdığını dile getirdi. Çelik, "Sevgiyle dokunulan her kalp, rengini dünyaya yansıtır. Bu tür etkinliklerle hem öğrencilerimizin farkındalığını artırmayı hem de özel ihtiyaçlı bireylerle aralarında güçlü bağlar kurmasını hedefliyoruz" ifadelerini kullandı. Etkinliğin sonunda öğrenciler, kendi tasarımlarıyla süsledikleri tişörtleri sergilediler ve bu anlamlı günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.