Oyuncak karavanı Kars’ın ücra köşesindeki minik kalplere neşe taşıdı

YAŞAM Yayınlanma : 14 Mayıs 2026 21:24 Düzenleme : 14 Mayıs 2026 21:24
Oyuncak karavanı Kars’ın ücra köşesindeki minik kalplere neşe taşıdı
İş insanı Muhsin Şaşmaz'ın 'Oyuncaksız çocuk kalmasın' projesi, Kars'ın Ermenistan sınırındaki bir köy okuluna ulaşarak minik öğrencilere bayram sevinci yaşattı. 60 bin çocuğa ulaşan projeyle binlerce oyuncak dağıtıldı.
Oyuncak karavanı Kars’ın ücra köşesindeki minik kalplere neşe taşıdı

İş insanı Muhsin Şaşmaz'ın 'Oyuncaksız çocuk kalmasın, oyuncaklar Muhsin abiden' sloganıyla hayata geçirdiği proje, Kars'ın Ermenistan sınırındaki bir köy okuluna ulaşarak çocuklara unutulmaz bir gün yaşattı. Rengarenk bir oyuncak karavanıyla Kürekdere köyü okulunun bahçesine gelen Şaşmaz, minik öğrencilerin büyük heyecanına ortak oldu. Bugüne dek yaklaşık 60 bin çocuğa ulaşan proje, çocukların yüzündeki mutluluğu ve ilk kez bu denli çeşitli oyuncaklarla tanışmanın sevincini gözler önüne serdi.

Oyuncak karavanı Kars’ın ücra köşesindeki minik kalplere neşe taşıdı 1

İYİLİK YOLCULUĞU VE BİNLERCE OYUNCAK

2020 yılından beri sosyal sorumluluk projeleriyle çocuklara dokunan Muhsin Şaşmaz, Kars Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kars Eğitim Vakfı ile yaptığı protokol çerçevesinde binlerce oyuncağı miniklerle buluşturduğunu belirtti. Şaşmaz, "Bir şeyler yapmak istiyoruz, dokunmak istiyoruz, çocuklarla buluşuyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz. Gösterecek eşyalarım yok benim, anlatacak hikayelerim var. Onun için çocuklar biriktiriyorum yüreğimde" diyerek projesinin amacını ve duygusal boyutunu vurguladı. Çocukların iyiliği görerek büyümelerinin ve bu iyiliği yaymalarının en büyük dileği olduğunu sözlerine ekledi.

Oyuncak karavanı Kars’ın ücra köşesindeki minik kalplere neşe taşıdı 2

ÇOCUKLARIN GÖZÜNDEN MUTLULUK

Proje kapsamında oyuncaklarını alan 4. sınıf öğrencisi Ahmet Hamza Topkaya, yaşadığı heyecanı şu sözlerle dile getirdi: "Bugün okulumuza çok büyük bir araba geldi, içinde bir sürü oyuncak vardı. İlk defa arabanın içinde oyuncaklar gördüm. Okulumuzda ilk defa böyle bir etkinlik yapılıyor. Çok mutlu oldum. Tüm arkadaşlarımızla oyuncaklarımızı aldık. Çok sevindik." Bursa'dan Kars'a uzanan bu anlamlı yolculuk, Kürekdere köyündeki minik yüreklerde ve ailelerinde uzun süre unutulmayacak bir iz bıraktı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.