Özel kurslarda yeni dönem: Kamera zorunluluğu ve ruhsat denetimi geliyor

YAŞAM Yayınlanma : 19 Mayıs 2026 10:53 Düzenleme : 19 Mayıs 2026 10:53
Özel kurslarda yeni dönem: Kamera zorunluluğu ve ruhsat denetimi geliyor
KURSDER tarafından düzenlenen çalıştay sonrası özel eğitim sektöründe köklü değişiklikler duyuruldu. Yeni düzenlemelerle kamera zorunluluğu ve ruhsat denetimleri geliyor.
Özel kurslarda yeni dönem: Kamera zorunluluğu ve ruhsat denetimi geliyor

Özel Eğitim Kursları ve Muhtelif Kurslar Geliştirme Derneği (KURSDER) tarafından Ankara’da düzenlenen kapsamlı çalıştayın ardından, özel öğretim sektöründe önemli değişiklikler duyuruldu.

Özel kurslarda yeni dönem: Kamera zorunluluğu ve ruhsat denetimi geliyor 1

YENİ DÜZENLEMELERİN DETAYLARI

KURSDER Erzurum İl Başkanı Ayşe Kavaz, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ile gerçekleştirilen görüşmelerin olumlu sonuçlandığını belirtti. Yapılan açıklamada, 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Vizyon Zirvesi' adlı programın Haziran ayının ilk haftasında Ankara’da gerçekleştirileceği duyuruldu. Bu zirvede, yeni eğitim modeline yönelik güncel gelişmeler sektör temsilcileriyle paylaşılacak.

Özel kurslarda yeni dönem: Kamera zorunluluğu ve ruhsat denetimi geliyor 2

KAMERA ZORUNLULUĞU VE RUHSAT DENETİMİ

Özel kurslarda haksız rekabetin önlenmesi ve mevzuat ihlallerinin denetlenmesi amacıyla yeni bir düzenleme getiriliyor. Tüm kurs merkezlerinin ana girişlerine, en az 90 gün geriye dönük kayıt tutabilen kamera sistemleri kurulması zorunlu hale gelecek. Bu sistem, özellikle MEB kadrosundaki öğretmenlerin yasa dışı çalıştırılması ve öğrenci transferleriyle ilgili şikayetlerin denetiminde kullanılacak. Ayrıca, işyeri açma ve çalışma ruhsatı işlemlerinde de önemli değişiklikler yapılacak. Tapuda 'mesken' olarak görünen alanlarda yeni kurs açılması, itfaiye raporuna bağlı kılınacak. İtfaiyenin olumsuz görüş bildirmesi durumunda ruhsat verilmeyecek. Yeni açılacak kurumlar için bina iskan belgesi talebi de zorunlu hale getirildi. KURSDER, ayrıca sahada yaşanan teknik aksaklıkları rapor haline getirerek Özel Öğretim Genel Müdürlüğü’ne sunacaklarını belirtti. Kavaz, Türkiye genelindeki sektör temsilcilerini bir araya getiren KURSDER Genel Başkanı Aydın Ergenç’e ve sorunların çözümünde yardımcı olan MEB yetkililerine teşekkürlerini sundu. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle tüm vatandaşların bayramını kutladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.