Geçmiş dönem Sarayönü Belediyespor Başkanı Hasan Parılyıldız’ın yeğeni, ilçenin sevilen ve tanınan simalarından Hüseyin Parılyıldız’ın oğlu Cankat Parılyıldız, Nurhayat ve Şaban Ertuğrul çiftinin kızları Fatma Ertuğrul ile hayatını birleştirdi.

Cumartesi günü gündüz saatlerinde başlayan düğün merasimi, erkek evinden hareket eden konvoyun Afyon’un Sultandağı ilçesine bağlı Akbaba köyüne ulaşmasıyla devam etti. Burada dualar eşliğinde gelin alındı.
Her iki ailenin de Çerkes kökenli olması sebebiyle gelin alma sırasında yöresel adetler yaşatıldı; damat tarafına geleneklere uygun şekilde şakalar yapılırken, köy meydanında coşkulu anlar yaşandı.
Gelin alımının ardından, Sarayönü’nün Ertuğrul (Çürüksu) Mahallesi’nde davetlilere geleneksel Sarayönü pilavı ikram edildi. Konuklar, özenle hazırlanan bu ikramla hem doyasıya sohbet etti hem de düğün sevincini paylaştı.

Akşam saatlerinde düğün, Çerkes adetlerine uygun şekilde devam etti. Damat Cankat Parılyıldız’ın sağdıçlık (şawo) görevini üstlenen Niyaz Gül’ün evinde, geleneklere göre damat ve sağdıca şakalar yapılarak eğlenceli anlar yaşatıldı. Daha sonra düğün alanına geçen çift, alkışlar eşliğinde sahneye davet edildi.
Özellikle Eskişehir’den gelen Abhaz kökenli misafirlerin sergilediği ritmik danslar ve yöresel oyunlar, davetlilerin büyük beğenisini kazandı. Gecenin ilerleyen saatlerinde müzik ve dans eşliğinde süren eğlence, sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti.

Akşam yapılan düğün (toy) merasimine katılan Sarayönü Belediye Başkanı Necati Koç bu birlikteliğin her iki aile için de hayırlı olmasını dileyerek genç çiftleri tebrik etti.
Düğün sonunda Parılyıldız ailesi, kendilerini yalnız bırakmayan tüm dost ve akrabalara teşekkür ederek mutluluklarını paylaştı.
SarayMedya olarak Ertuğrul ve Parılyıldız ailelerini tebrik ediyor, dünya evine giren Fatma ve Cankat çiftine ömür boyu sağlık, huzur ve mutluluk diliyoruz.







