Konya'da yaşanan ve yürekleri ağza getiren bir olayda, ilkokul öğrencileri arasındaki basit bir sıra tartışması, akıl almaz bir şiddete evrildi.
Tartışmanın taraflarından birinin annesi, 10 yaşındaki bir çocuğu okul dışındaki parkta acımasızca darp etti. Bu vahim olay, mağdur çocuğun babasının şikayetiyle gün yüzüne çıktı.

PARKTA YAŞANAN VAHŞET
Olay, 18 Mayıs Pazartesi günü Selçuklu ilçesindeki Piri Reis İlkokulu'nda meydana geldi.
Edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz yıl ailesiyle birlikte Konya'ya taşınan 4. sınıf öğrencisi 10 yaşındaki M.Ç.A., bir sınıf arkadaşıyla tartıştı. Bu çocukça sürtüşme, beklenmedik bir şekilde karşı tarafın annesinin müdahalesiyle bambaşka bir boyuta ulaştı.
Okul çıkışı yanındaki parka giden M.Ç.A.'yı bulan anne, iddialara göre, "Sen benim oğluma nasıl kötü konuşursun, nasıl vurursun?" diyerek çocuğa saldırdı.
Mağdur çocuğun babası Adem Aksoy'un anlattığına göre, saldırgan anne, M.Ç.A.'nın kollarını sıkıca tutarak kendi kafasına defalarca vurmasını sağladı.
Bu korkunç anların ardından M.Ç.A.'nın kollarında, sırtında ve ayaklarında derin morluklar oluştu.

PSİKOLOJİK YIKIM VE ADALET ARAYIŞI
Eve ağlayarak gelen ve yaşadıklarını ailesine anlatan M.Ç.A.'nın babası Adem Aksoy, olayın şokunu tüm detaylarıyla anlattı. Çocuğunu hemen hastaneye götürerek darp raporu aldığını belirten Aksoy, ardından karakola giderek şikayetçi oldu.
Aksoy, "Çocuğumun psikolojisi altüst oldu. Hiçbir kimsenin, hiçbir çocuğa şiddet uygulama hakkı yoktur. Çocuklar arasında tartışma olabilir, bugün kavga ederler yarın barışırlar. Ama bir annenin, bir çocuğa böyle bir muamele yapması kabul edilemez." diyerek yaşadığı öfke ve çaresizliği dile getirdi. Ailenin özür beklentisi karşılanmadığı gibi, karşı taraftan herhangi bir ilgi de görmediklerini söyleyen Aksoy, "Çocuğumu artık okula gönderemiyorum. Sürekli aynı sorunları yaşadığımız için çocuğumun psikolojisi bozuldu." diyerek adaletin yerini bulmasını talep etti.

ÇOCUKLAR ARASINDAKİ ANLAŞMAZLIK BÜYÜDÜ
Baba Aksoy, çocukların kendi aralarındaki anlaşmazlıkların bu denli büyük olaylara yol açmasının ardında yatan sebepleri de sorguladı. Yaklaşık bir yıldır benzer sorunlarla karşılaştıklarını ve oğlunu okula alıştırmakta zorlandıklarını ifade eden Aksoy, okul idaresine de durumu bildirdiğini ancak 'sınıfını değiştirelim' teklifinin yeterli gelmediğini belirtti.
Olay günü M.Ç.A.'nın arkadaşıyla oyun oynamak için okuldan çıktığını, ancak arkadaşının annesinin bu kadar sert bir tepki göstereceğini tahmin edemediğini söyledi. Aksoy, karşı tarafın dedesiyle de görüştüğünü ancak herhangi bir olumlu geri dönüş alamadığını dile getirerek, yaşananların bir daha tekrarlanmaması için hukuki süreci başlattığını vurguladı.








