Pendik ilçesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 10. yıl dönümünde anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Vatandaşlar, bu özel günde şehitleri anmak ve gazilere minnetlerini sunmak amacıyla dev bir Türk bayrağıyla yürüyüş düzenledi. Bu birliktelik ve dayanışma ruhu, Pendik sokaklarında yankılanan marşlar ve dualarla doruk noktasına ulaştı.

MİLLİ RUHUN YANSIMASI: BAYRAK YÜRÜYÜŞÜ
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminin yıldönümünde, Pendik Belediyesi'nin koordinasyonunda Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi'nde "İrade Bizim, Zafer Bizim" temalı bir fotoğraf sergisi açıldı. Bu sergi, o gece yaşananları ölümsüzleştiren karelerle ziyaretçilere duygusal anlar yaşattı. Ardından Gazipaşa Meydanı'nda yüzlerce Pendikli, ellerinde Türk bayraklarıyla marşlar eşliğinde yürüdü. Pendik sokaklarında dalgalanan devasa Türk bayrağı, dron ile havadan görüntülendi ve bu an, milli birliğin sembolü haline geldi.

ŞEHİTLER VE GAZİLER UNUTULMADI
Yürüyüşün ardından düzenlenen anma programında, 15 Temmuz şehitleri ve gazileri için Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu ve dualar edildi. Sanatçıların seslendirdiği marş ve türkülere, Pendikliler Türk bayraklarını sallayarak coşkuyla eşlik etti. Bu program, milli hafızanın canlı tutulması ve gelecek nesillere aktarılması açısından büyük önem taşıdı. Pendik, bu özel günde birlik ve beraberlik mesajlarını en güçlü şekilde verdi.








