Putin ve Kushner yarın Moskova'da buluşuyor: Toprak anlaşmaları masada!

SİYASET Yayınlanma : 21 Ocak 2026 22:03 Düzenleme : 21 Ocak 2026 22:03
Putin ve Kushner yarın Moskova'da buluşuyor: Toprak anlaşmaları masada!
ABD Özel Temsilcisi Witkoff ve Kushner, yarın Putin ile Moskova'da buluşacak. Görüşmede Ukrayna'daki toprak anlaşmaları ele alınacak. Witkoff, barış planında ilerleme kaydedildiğini belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff, İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu (WEF) kapsamında yaptığı açıklamalarda, yarın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geleceğini duyurdu. Bu kritik görüşmede, Trump'ın damadı ve eski başdanışmanı Jared Kushner de Witkoff'a eşlik edecek. Görüşmenin, Kremlin'den gelen bir talep üzerine gerçekleştiği belirtildi. Witkoff, Kushner'in aynı akşam Ukraynalı yetkililerle de bir araya geleceğini ekledi.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞINDA YENİ SAYFA

Witkoff, görüşmelerin ana gündem maddelerinden birinin Ukrayna'daki toprak anlaşmaları olacağını ifade etti. ABD öncülüğünde hazırlanan 20 maddelik barış planı üzerinde ilerleme kaydedildiğini vurgulayan Witkoff, "Barış planını şekillendiriyor ve daha uyumlu bir hale getiriyoruz. Sanırım şimdi toprak anlaşmaları aşamasına geldik. Bu çok önemli bir konu ve bence bu alanda çok iyi fikirlerimiz var. Bu konuda biraz ilerleme kaydedebileceğimizi umuyoruz" şeklinde konuştu. Bu toprak anlaşmalarının, barış görüşmelerindeki en önemli engellerden biri olduğuna dikkat çekildi.

BARIŞ GÖRÜŞMELERİNDE UMUDA YAKINIZ

ABD'li Özel Temsilci, son 6 ila 8 haftalık süreçte barış görüşmelerinde önemli mesafeler kat edildiğini ve tarafların birbirine yaklaştırıldığını dile getirdi. Witkoff, yakın zamanda duyurulabilecek olumlu gelişmeler yaşanması umudunu dile getirerek, barış süreciyle ilgili iyimser bir tablo çizdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.