Karadeniz'in incisi Rize, kış sporları ve turizm alanındaki potansiyelini ortaya çıkarmak için önemli adımlar atmaya devam ediyor. Yaklaşık üç yıl önce düzenlenen Spor Turizmi Çalıştayı'nda temelleri atılan Galler ve Handüzü bölgelerindeki kamp eğitim merkezleri ile mekanik tesis projelerinde artık sona gelindi. Rize Gençlik ve Spor İl Müdürü Ramazan Öztürk, kentteki kış turizmi altyapısını güçlendirmeye yönelik bu heyecan verici projelerle ilgili müjdeli haberleri paylaştı.

KAMP VE KAYAK MERKEZLERİ İÇİN GERİ SAYIM
Çamlıhemşin ilçesine bağlı Galler ve Güneysu ilçesine bağlı Handüzü yaylasında hayata geçirilecek olan kayak ve kamp merkezlerinin projeleri tamamlanmış durumda. İl Müdürü Öztürk, yakın zamanda bu projeler için ihale süreçlerinin başlayacağını duyurdu. Öztürk, "Süreç, Spor Turizmi Çalıştayı ile başladı" diyerek, 3 yıl önce Rize Valiliği öncülüğünde gerçekleştirilen çalıştayda kış ve yaz sporlarına yönelik projelerin start aldığını belirtti. Handüzü'nde, kayaklı koşuya uygun, 120 yatak kapasitesinin üzerinde, otel konseptinde bir kamp eğitim merkezinin planlandığını da ekledi.

PİSTLER HAZIR, SIRA MEKANİK TESİSLERDE
Handüzü'nde kayak pistlerinin yapımının tamamlandığını ve bu pistlere ulaşımı kolaylaştıracak mekanik tesislerin kurulacağını ifade eden Ramazan Öztürk, projede son aşamaya gelindiğini vurguladı. Küçük bir telesiyej ve iki adet t-bar ile tesisin etrafındaki eğitim pistlerine erişimin sağlanacağını belirten Öztürk, "Çocuğumuzu alıp 20 dakika, 45 dakika içerisinde çıkıp orada kayak yaptırıp; orada yemeğini, içmesini yapacak ve konaklamasını yapabileceği çok güzel butik bir tesis planlıyoruz" dedi. Bu tesisin ilk etapta Erzurum gibi olimpiyat ölçeğinde devasa bir yapı olmayacağını, bölgenin potansiyelini ve işletme verimliliğini ölçmek adına "butik" bir konseptle hizmete açılacağını da sözlerine ekledi. Mekanik tesislerin ilk etapta en üst noktaya kadar uzanamayacağını ancak ziyaretçilerin mağdur edilmeyeceğini, gerekirse işletme sahibi tarafından büyük piste ulaşımın sağlanacağını belirtti.







